A uitat Volkswagen că România este în Europa, în timpul prezentării de la VW Power Day 2021?

Harta prezentată de VW nu minte: pe harta proiectelor VW privind stațiile de încărcare rapidă, conturul României este prezentat clar în afara Europei.

Pe durata prezentării din cadrul evenimentului Volkswagen’s Power Day 2021, producătorul auto a prezentat o hartă a Europei. Harta a evidențiat cea mai mare parte a Vechiului Continent, zonele în care producătorul auto intenționează să contribuie la creșterea numărului de stații de încărcare rapidă disponibile în următorii câțiva ani, cu ajutorul partenerilor locali.

Puțin ciudat la această hartă a fost decuparea foarte clară pentru toată zona geografică a României. La o analiză mai atentă a hărții, a devenit evident că și Norvegia se afla în afara zonei evidențiate a continentului. Acest lucru ne-a făcut să ne întrebăm ce a vrut să spună VW prin ignorarea în mod deliberat a celor două țări – a fost, de fapt, deliberat sau a fost doar o scăpare?

Acesta este un detaliu foarte ciudat pe care nu știm cu adevărat cum să-l interpretăm. Este posibil ca Norvegia să nu aibă nevoie de ajutor pentru rețeaua sa de stații de încărcare rapidă (este lider mondial în privința adoptării vehiculelor electrice), dar cu siguranță România are, rămâne în urma multor țări europene în acest sens și i-ar prinde bine cu siguranță o mână de ajutor pentru a accelera lansarea stațiilor de încărcare echipate cu încărcătoare rapide.

Numărul de vehicule electrice noi cumpărate în România este încă relativ mic. Țara a înregistrat o creștere de la an la an, dar nu este încă o piață importantă pentru vehiculele electrice. Răsfoind materialul de presă lansat pentru Volkswagen’s Power Day 2021, nu am găsit nicio mențiune despre Norvegia sau România în vreunul dintre materialele promoționale, adâncind astfel misterul.

Volkswagen’s Power Day 2021 a fost un eveniment folosit pentru a anunța foaia de parcurs a producătorului auto din prezent până în anul 2030. În ceea ce privește implicarea sa în extinderea infrastructurii de încărcare, VW intenționează să instaleze 8.000 de stații cu încărcătoare de 150 kW în Germania și Marea Britanie, precum și să acopere cele mai importante trasee rutiere din Italia și Spania (prin montarea unor stații de încărcare de-a lungul autostrăzilor).

https://youtu.be/vdnRfNwj1Fg

Sursa: Did Volkswagen Forget Romania Is In Europe During Power Day Presentation? de Andrei Nedelea
https://insideevs.com/news/494698/volkswagen-power-day-romania-not-europe/

Din aceeași categorie

Leave a Comment