„Arbori lichizi” extrem de eficienți curăță aerul din Belgrad, capitala Serbiei

Foto-bioreactoarele compuse dintr-un recipient cu apă plină de microalge aduc beneficiile fotosintezei de captare a carbonului chiar și în cele mai dense zone urbane. Creați ca o soluție de urgență la o problemă urgentă, „arborii lichizi” se află în Belgrad, capitala Serbiei. Belgradul este situat aproape de două centrale electrice pe cărbune puternic poluante.

Creați și proiectați de Institutul de Cercetare Multidisciplinară al Universității din Belgrad, copacii de microalge se numesc Liquid3. Fiecare conține 600 de litri de apă și elimină din aer aceeași cantitate de dioxid de carbon ca doi copaci de 10 ani sau 200 de metri pătrați de gazon, producând atât oxigen, cât și biomasă. În mod esențial, instalațiile funcționează atât în timpul iernii, cât și în lunile de vară calde și însorite.

Curățarea aerului de gazele cu efect de seră este un proiect uriaș, cu o varietate de soluții. Acestea includ găsirea de noi modalități de a elimina emisiile din atmosferă, căutarea unor noi modalități de a opri emisiile la sursă și construirea de medii urbane care să integreze aerul curat în design.

Sursa: https://liquid3.rs/

Din aceeași categorie