Belgradul va introduce automate de colectare pentru ambalaje PET

Proiectul face parte dintr-o licitație pentru implementarea sistemului de tarifare și gestionare a transportului public din Belgrad, care a fost anunțată acum câteva zile. Viceprimarul Goran Vesić a declarat că una dintre cerințele caietului de sarcini este ca, odată cu finalizarea proiectului, cardurile de transport public să poată fi utilizate nu numai pentru plata transportului public, ci și pentru plata altor servicii comunitare.

“Cetățenii vor putea recicla ambalajele PET prin intermediul automatelor de colectare

El a spus că noul card se va numi Cardul Belgrad și a adăugat că documentația de licitație impune și posibilitatea alimentării acestuia în urma reciclării ambalajelor PET.

Potrivit lui Vesić, Belgradul se îndreaptă spre un sistem complet nou de colectare și reciclare a deșeurilor. Orașul pregătește 17 locații de depozitare și reciclare a deșeurilor și desfășoară automate de colectare a ambalajelor PET în tot orașul.

“În loc să primească bani pentru ambalajele reciclate, locuitorii își vor putea alimenta cardul și vor primi credit pentru transportul public sau pentru alte servicii municipale”, a spus Vesić, adăugând că aceasta face parte din proiectul Smart City.

Conform cerințelor municipalității, viitorul partener privat va fi obligat să asigure conectarea cardurilor de transport public cu automatele de reciclare

În conformitate cu caietul de sarcini (în termen de trei luni de la data depunerii ofertei), partenerul privat va fi obligat să asigure posibilitatea alimentării cardurilor de transport public prin intermediul dispozitivelor care au capacitățile hardware și software necesare (distribuitoare automate de bilete, automate de colectare și reciclare a ambalajelor PET, puncte de reîncărcare automată a cardurilor etc.).

Autobuzele destinate transportului public vor fi alimentate cu gaze naturale în loc de motorină

În urmă cu câteva zile, legislativul local a adoptat, de asemenea, o decizie privind construirea unor puncte de încărcare pentru ca autobuzele să fie alimentate cu gaze naturale. Decizia va fi implementată de operatorul de transport public, GSP, printr-un parteneriat public-privat. Decizia este în conformitate cu anunțul anterior al municipalității potrivit căruia în viitor nu vor mai fi achiziționate autobuze cu motoare diesel.

Municipalitatea Belgrad intenționează să cumpere în acest an 100 de autobuze cu gaze naturale și 10 autobuze electrice, dintr-un total de 500 de autobuze cu gaze naturale în următorii cinci ani.

Din aceeași categorie

Leave a Comment