Build Solar – cărămidă de sticlă care colectează energia solară

Materialul îmbunătățește izolarea clădirii și reduce facturile la electricitate

În Marea Britanie, capacitatea solară fotovoltaică a atins 12 gigawați de energie în 2021. Cu toate acestea, MCS (Schema de certificare a microproducției) estimează că doar aproximativ 900.000 din cele 24 de milioane de case din țară se bazează în prezent pe energie solară. Există mult loc de creștere și una dintre cele mai simple modalități de a încorpora generarea de energie regenerabilă într-o locuință, clădire comercială sau de birouri este prin încorporarea tehnologiei în materialele de construcție.

Profesorul Tapas Mallick și Dr. Hasan Baig, doi cercetători de la Universitatea din Exeter, au dezvoltat Build Solar. Construită cu tehnologie în curs de brevetare, cărămida de sticlă Solar Squared este un înlocuitor direct pentru materialele tradiționale de construcție din sticlă. Cărămizile Solar Squared lasă lumina să treacă, la fel ca materialele de construcție din sticlă actuale. Diferența este că noile blocuri Build Solar generează și energie durabilă. Cărămizile sunt disponibile în mai multe modele și culori, în plus față de sticla transparentă tipică.

Utilizabile într-o varietate de locații, inclusiv spații comerciale, stații de transport public și locuințe, blocurile Solar Squared îmbunătățesc eficiența izolației termice a unei clădiri, oferind în același timp lumină naturală și energie regenerabilă. Scopul companiei este de a contribui la construcția și managementul clădirilor neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și în prezent caută locuri în care să testeze și să prezinte tehnologia.

Un sondaj pentru Departamentul pentru Afaceri, Energie și Strategie Industrială din Marea Britanie a constatat că disponibilitatea spațiului pe acoperiș a fost, în mod natural, o barieră uriașă pentru cei care se gândesc să treacă la energia solară. Alternative precum blocurile Build Solar ar putea fi o opțiune atrăgătoare, având în vedere că pot fi integrate cu ușurință în construcția unei clădiri în loc să necesite spațiu suplimentar. Iar faptul că asigură o izolație superioară altor blocuri de sticlă, generând și energie electrică gratuită, este un bonus.

Sursa: buildsolar.co.uk

Din aceeași categorie