Comunicat Alianța Pentru Natură

În cursul zilei de 28 ianuarie 2021 a avut loc, la sediul Ministerului Energiei, o întâlnire cu domnul ministru Virgil Daniel Popescu. Din delegația organizației pentru protecția mediului „Alianța Pentru Natură” au făcut parte domnul președinte Marius-Gerard Necula și domnul prim-vicepreședinte Petru Bașa. S-au purtat discuții cu domnul Virgil Daniel Popescu – Ministrul Energiei, domnul secretar de stat Nicolae Havrileț și doamna Daniela Barbu – director Direcția Eficiență Energetică. Temele dezbătute s-au referit în principal la implementarea noilor tehnologii pentru producerea energiei electrice cu costuri reduse, din surse regenerabile (pompe de căldură, panouri fotovoltaice, turbine eoliene, instalații de piroliză, instalații de producere a hidrogenului etc) și la reforma propusă de Alianța Pentru Natură privind protecția mediului prin acordarea de bonusuri instituțiilor și companiilor care desfășoară activități sustenabile și stabilirea unui calendar național pentru rezolvarea problemelor structurale care afectează pădurile, apele, solul și aerul. De asemenea, am prezentat obiectivele, Strategia Energetică, precum și o parte din proiectele din domeniul energiei propuse de Alianța Pentru Natură.

Luând în considerare că România este deja în vizorul organismelor europene de mediu și că la începutul acestui an existau, pentru probleme de protecția mediului, nu mai puțin de 20 de proceduri de infringement inițiate de Comisia Europeană împotriva României, aflate în diverse faze, Alianța Pentru Natură consideră că este necesară mobilizarea tuturor forțelor de care România dispune, din toate domeniile, pentru rezolvarea problemelor existente și închiderea acestor proceduri. De asemenea, având în vedere măsurile care se impun pentru următorii ani în vederea atingerii obiectivului de neutralitate climatică până în anul 2050, în ceea ce privește reconversia industriei energetice către unități de producție de energie verde și eliminarea treptată a ponderii marilor poluatori, Alianța Pentru Natură consideră necesar ca, pe lângă activitatea constantă de criticare a deficiențelor referitoare la protecția mediului, să se implice activ în atingerea obiectivelor menționate.

Salutăm transparența și disponibilitatea demonstrate de conducerea Ministerului Energiei, în special de domnul ministru Virgil Daniel Popescu și ne exprimăm dorința de colaborare în vederea identificării soluțiilor optime, care să asigure atât dezvoltarea sectorului energetic, cât și protejarea mediului înconjurător.

Din aceeași categorie

Leave a Comment