Cum sunt hărţuiţi şi bătuţi pădurarii de hoţii de lemne. „Dau 400-500 de mii de euro şi te bag în pământ şi îţi pun cruce“


Curtea de Apel Galaţi a decis să trimită spre rejudecare, pe 3 septembrie, cazul lui Petrişor Cuţitaru (40 de ani), un recidivist care este acuzat acum de ultraj, după ce fusese condamnat iniţial de prima instanţă la 2 ani şi 8 luni de închisoare. Interesant este că instanţa a decis să facă acest lucru ”pentru a se lămuri situaţia juridică a inculpatului (recidivist postexecutoriu sau reabilitat), pentru a se aplica o nouă individualizare a pedepsei şi a modalităţii de executare a acesteia”. Bărbatul a fost condamnat în trecut pentru mai multe infracţiuni de tâlhărie, lovire şi alte violenţe şi furt calificat.

Pe 3.01.2018, acesta a participat se pare la un furt de copaci din pădurea Chiajna, situată în extravilanul comunei Băneasa, judeţul Galaţi, circumstanţele implicării sale fiind încă neclare. Mai mulţi pădurari s-au deplasat la faţa locului alături de poliţişti după ce s-a primit un telefon la 112, o persoană reclamând faptul că ”se aude zgomotul unei drujbe în pădure”. La faţa locului au fost găsiţi 19 arbori tăiaţi, de esenţă salcâm. Pentru că pădurarii aveau deja un cerc de suspecţi, s-a luat decizia de a se deplasa la locuinţa unuia dintre aceştia: Petrişor Cuţitaru, însă exact ca în filmele cu gangasteri, şoseaua a fost blocată de o maşină condusă de o femeie care susţinea că aceasta s-a defectat şi nu îl poate muta din drum. Ulterior s-a descoperit că femeia era concubina lui Petrişor Cuţitaru. După ce s-au reîntors la locul furtului, unde se vedeau lumini, pădurarii şi poliţiştii au decis să se despartă pentru a-i căuta pe hoţi. În acel moment o altă maşină le-a blocat drumul, iar din ea a coborât Petrişor Cuţitaru, care a deschis portiera din dreapta a maşinii pădurarilor, l-a ameninţat cu moartea pe unul dintre aceştia, utilizând sintagme precum „dau 400-500 de mii de euro şi te bag în pământ şi îţi pun cruce”, şi i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnul şi palmele, conform rechizitoriului.

În faţa judecătorilor, bărbatul a declarat că scandalul ar fi pornit de la o discuţie între concubina sa şi soţia pădurarului lovit, recunoscând că a greşit când l-a agresat pe acesta. Petrişor Cuţitaru a vorbit însă de ”o mângâiere blândă”, aspect ce este contrazis de constatarea medico-legală a leziunilor suferite de pădurar, care a avut nevoie de 2-3 zile de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni.


Sursa: adevarul.ro

Din aceeași categorie

Leave a Comment