Directorul combinatului siderurgic din Galați anunță că s-a „retras voluntar” din funcție. El e acuzat de DNA că i-a dat mită lui Costel Alexe 22 de tone de tablă

Directorul general al Combinatului Siderurgic Liberty Galaţi, Bogdan Grecu, s-a „retras voluntar” din funcţie pentru a permite investigaţia în curs de care este vizat, se arată într-o notă internă către angajaţi transmisă de conducerea companiei, potrivit Agerpres. Grecu este urmărit penal în dosarul fostului ministru al Mediului Costel Alexe, fiind acuzat de procurori că i-ar fi dat mită acestuia 22 de tone de tablă.

Potrivit sursei citate, pentru funcţia de director general a fost împuternicită Aida Nechifor, directorul financiar al Liberty Galaţi.

Vă informăm că dl. Bogdan Grecu a decis, în mod voluntar, să se retragă din poziţia de director general al combinatului, pentru a permite investigaţiei în curs să se desfăşoare. Deocamdată, d-na Aida Nechifor, director financiar şi membru al Comitetului de Conducere al Liberty Galaţi a fost împuternicită să reprezinte conducerea superioară a combinatului. Comitetul de Conducere al Liberty Galaţi îşi exprimă determinarea de a continua şi accelera proiectele de creştere şi modernizare a combinatului. De asemenea, îşi menţine angajamentul puternic de a se asigura că angajaţii săi acţionează în cadrul unor standarde înalte„, se arată în nota internă către angajaţi.


DNA a anunțat în 7 ianuarie că fostul ministru liberal al Mediului Costel Alexe este urmărit penal pentru luare de mită şi instigare la delapidare, alături de „o persoană cu funcţie de conducere într-o societate din siderurgie”, în dosarul în care ar fi primit mită 22 de tone de produse din tablă, pentru alocarea cu titlu gratuit către combinat a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră . Tabla ar fi fost scoasă din combinat în baza unor contracte de sponsorizare fictivă, spun procurorii.
În același dosar este urmărit penal și directorul general al combinatului siderurgic Liberty din Galați, Bogdan Grecu, pentru dare de mită și delapidare, declarau pentru HotNews.ro surse judiciare.

Conform site-ului combinatului siderurgic din Galați, Bogdan Grecu este directorul general al grupului de unități LIBERTY Galați – LIBERTY Skopje (Republica Macedonia de Nord). El coordonează toate operațiunile celor două unități.

Potrivit sursei citate, întreaga carieră a lui Grecu s-a desfășurat la Combinatul Siderurgic Galați. Între anii 2001 – 2006 a deținut diferite poziții în cadrul echipei de Audit Intern, iar în 2008 a fost numit la conducerea acesteia. El a coordonat apoi hub-ul de Audit Intern (Europa de Sud Est, Balcani, Ucraina) al ArcelorMittal și a condus activitățile zonale de cumpărări. În 2012 a fost numit membru în Comitetul de Conducere și Director Lanț Furnizor, ulterior Supply and Demand. Din mai 2018 a fost numit director general al Combinatului Siderurgic și președinte al Comitetului de Conducere.

Sursa: hotnews.ro

Din aceeași categorie

Leave a Comment