Eco-mobilitate orientată spre viitor: Coradia iLint – primul tren din lume alimentat cu hidrogen

La Târgul internațional pentru tehnologia transportului InnoTrans 2016 din Berlin, compania germană Alstom a prezentat pentru prima dată Coradia iLint, primul tren de călători din lume alimentat de o celulă de combustibil cu hidrogen. Lansarea trenului fără emisii de CO2 a poziționat compania germană printre primii constructori feroviari din lume care au dezvoltat un tren de călători bazat pe tehnologia hidrogenului. Doi ani mai târziu, în 2018, iLint a intrat în serviciul comercial în Germania, o ilustrare perfectă pentru angajamentul de a proiecta și furniza soluții inovatoare și ecologice, pentru a facilita o tranziție globală către un sistem de transport cu emisii reduse de carbon.

Coradia iLint este primul tren de călători din lume alimentat de o celulă de combustibil cu hidrogen care produce energie electrică pentru tracțiune. În operare, acest tren cu zero emisii asigură niveluri reduse de zgomot, evacuând doar abur și apă condensată. ILint este special pentru combinația sa de elemente inovatoare diferite: conversie către energia verde, stocare flexibilă a energiei în baterii și gestionare inteligentă a puterii de tracțiune și a energiei disponibile. Conceput special pentru funcționarea pe linii neelectrificate, permite o funcționare a trenului curată și durabilă, asigurând în același timp niveluri ridicate de performanță.

ILint a fost proiectat de echipele Alstom din Salzgitter (Germania) și Tarbes (Franța). Proiectul beneficiază de sprijinul Ministerului German al Economiei și Mobilității, iar finanțarea a fost asigurată de guvernul german ca parte a Programului național de inovare pentru hidrogen și tehnologia pilelor de combustibil (NIP).

Exploatarea trenului cu celule de combustibil Alstom a demarat în septembrie 2018, când două vehicule din seria pilot au început serviciul regulat de transport de călători în Saxonia Inferioară, Germania. După 1,5 ani de operațiuni de testare și peste 180.000 de kilometri parcurși, a fost inițiată procedura pentru livrarea a 14 noi trenuri începând cu 2022. Doi ani după introducerea în serviciu în Germania, Coradia iLint a fost implementat și de Căile Ferate Federale austriece ÖBB (în septembrie 2020). ÖBB va testa Coradia iLint pe liniile de cale ferată regionale din sudul țării, unde ar putea înlocui trenurile diesel. Pasagerii vor beneficia de un tren cu zgomot redus, cu o viteză maximă de 140 km/h și zero emisii.

Ca o recunoaștere a importanței sale, proiectul inovator al trenului cu hidrogen Alstom, Coradia iLint, implementat de Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen (LNVG), a primit în luna ianuarie premiul „European Railway Award 2021”.

Potrivit companiei germane Alstom, au fost vândute deja 41 astfel de trenuri cu hidrogen în Germania. Alte țări precum Regatul Unit, Olanda, Franța și Italia sunt, de asemenea, interesate de tehnologie, Alstom devenind lider în domeniul mobilității cu zero emisii.

Video (click to start):

Alstom Coradia iLint – Hydrogen fuel cell train Loading…

Din aceeași categorie

Leave a Comment