Electrificare: tranziția către vehicule electrice prinde viteză

Conform unui recent articol publicat de Bloomberg, în anul 2020 au fost comercializate la nivel global 4,6 milioane vehicule electrice, prețul mediu pe kilowatt-oră pentru un pachet de baterii litiu-ion în 2020 a fost de 137 milioane de dolari, iar în luna decembrie 2020 au fost instalate în China 112.000 de stații publice de încărcare EV, cifra lunară este mai mare decât numărul total al stațiilor de încărcare din întreaga rețea publică din SUA.

Această creștere, determinată de obiectivele privind reducerea emisiilor de carbon și de politicile privind schimbările climatice la nivel global, se bazează în principal pe dezvoltarea unor tehnologii de ultimă generație (de exemplu îmbunătățirea proceselor de fabricație a bateriilor), optimizarea costurilor, creșterea performanței (autonomie sporită și infrastructură de încărcare adecvată) și cadru de reglementare favorabil.

În prezent, la nivel global, există peste 10 milioane de vehicule electrice în circulație. Se pare că nu există cale de întoarcere – tranziția la electrificarea transportului rutier este inevitabilă.

Din aceeași categorie

Leave a Comment