Franța pregătește un program de leasing pentru vehicule electrice în valoare de 100 euro pe lună

Franța pregătește un plan de subvenționare a leasingului de mașini electrice, ca parte a angajamentului de campanie al președintelui Emmanuel Macron de a le face mai accesibile.

Schema va face vehiculele electrice disponibile pentru 100 de euro pe lună„, a declarat pe 28.08.2022 ministrul bugetului Gabriel Attal la televiziunea LCI, menționând că acest cost este mai mic decât mulți oameni cheltuiesc lunar pe benzină. „Guvernul analizează cât de repede poate fi implementată măsura și cât de disponibile sunt vehiculele electrice„, a spus el.

Macron a promis un program de leasing subvenționat de stat pentru gospodăriile cu venituri mici, pentru a contracara criticile potrivit cărora, chiar și cu subvenții, vehiculele electrice sunt încă inaccesibile multora.

În prezent, guvernul francez oferă subvenții de până la 6.000 de euro pentru achiziționarea de vehicule electrice care costă mai puțin de 47.000 de euro, cu posibil ajutor suplimentar în cadrul unui program de casare a autovehiculelor vechi cu motor cu combustie [tip „Rabla”]. În primele șapte luni ale anului 2022, vânzările de vehicule electrice au reprezentat 12% din totalul vânzărilor de mașini noi în Franța.

Știm că pentru mulți francezi [vehiculele electrice] rămân foarte scumpe”, a spus ministrul Attal.

Programul de leasing va aduce beneficii producătorilor auto europeni care lansează noi modele electrice, precum Renault SA, Volkswagen AG și Stellantis NV – deținătorul mărcilor Citroen – Peugeot.

Sursa: https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-08-28/france-prepares-100-a-month-electric-car-leasing-plan

Din aceeași categorie