H&M își arde hainele în Suedia !

Centrala Vasteras, aflată la nord-vest de Stockholm, nu mai produce energie din ţiţei şi cărbune, ci din arderea deşeurilor de lemn şi a gunoiului, inclusiv a hainelor pe care H&M nu le poate vinde, pentru a deveni până la finele anului 2020 o facilitate ecologică, transmite Bloomberg.
Pentru noi este un material care arde. Obiectivul nostru este să folosim doar combustibil reciclat şi regenerabil„, a explicat Jens Neren, şeful furnizării de combustibil la Malarenergi AB, compania de utilităţi care deţine şi operează centrala Vasteras, care are o vechime de 54 de ani.

În timp ce Suedia este mândră că sistemul său energetic nu emite aproape deloc emisii, datorită hidrocentralelor, eolienelor şi reactoarelor nucleare, unele autorităţi locale încă folosesc cărbune şi ţiţei pentru încălzirea locuinţelor şi birourilor, în timpul lunilor de iarnă. Convertind vechile termocentrale în unităţi unde sunt arşi biocombustibili şi gunoi, cea mai mare economie din Peninsula Scandinavă speră să renunţe complet la combustibilii fosili în centralele sale până la sfârşitul deceniului. Malarenergi are un contract cu oraşul vecin Eskilstuna pentru a-i arde gunoaiele, din care unele vin de la un depozit central al H&M din acest oraş.

H&M nu arde hainele care pot fi utilizate în siguranţă. Totuşi, este obligaţia noastră legală să ne asigurăm că sunt distruse hainele care conţin mucegai sau care nu îndeplinesc cerinţele privind chimicalele„, a precizat Johanna Dahl, şef de comunicare al H&M în Suedia, potrivit Agerpres.

Din aceeași categorie

Leave a Comment