Microsoft a depus un brevet care ridică posibilitatea interesantă de „reîncarnare digitală”

În loc să folosească metoda convențională de instruire a roboților de chat folosind conversații și materiale de la un eșantion larg de utilizatori, brevetul Microsoft – așa cum a fost observat de Ubergizmo – crește posibilitatea de a crea un bot de chat din rezultatul unei anumite persoane.

Sistemul ar folosi „date sociale”, cum ar fi „imagini, date vocale, postări pe rețelele sociale, mesaje electronice [și] scrisori scrise” pentru a construi un profil al unei persoane.

Datele sociale pot fi utilizate pentru a crea sau modifica un index special în tema personalității persoanei specifice”, se arată în brevet. „Indicele special poate fi folosit pentru a instrui un bot de chat pentru a conversa și a interacționa în personalitatea unei anumite persoane.”

Chat-ul bot poate chiar suna ca persoana reală. „În unele aspecte, un font de voce al persoanei specifice poate fi generat folosind înregistrări și date sonore legate de persoana respectivă”, susține brevetul.

Mai mult, „un model 2D / 3D al unei persoane specifice poate fi generat folosind imagini, informații de profunzime și / sau date video asociate cu persoana respectivă”.

Mort sau viu

Brevetul Microsoft nu este deosebit de obraznic cu privire la cine ar putea fi ales pentru a face obiectul unuia dintre roboții săi de chat, afirmând că subiectul ar putea fi mort sau viu. „Persoana specifică [pe care o reprezintă botul de chat] poate corespunde unei entități trecute sau prezente (sau unei versiuni a acesteia), cum ar fi un prieten, o rudă, o cunoștință, o celebritate, un personaj fictiv, o figură istorică, o entitate întâmplătoare etc.

Persoana specifică poate să corespundă și cu sine (de exemplu, utilizatorul care creează / instruiește botul de chat”, adaugă brevetul, sporind posibilitatea ca oamenii să își antreneze o versiune digitală înainte de a muri.

Din aceeași categorie

Leave a Comment