Ministrul Mediului: „Există nu mai puțin de 20 de proceduri de infringement inițiate de CE împotriva României”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, consideră că anul 2021 va fi dificil, instituțiile de mediu având sarcina de a remedia toate restanțele care există în domeniu. „Există nu mai puțin de 20 de proceduri de infringement inițiate de Comisia Europeană împotriva României, aflate în diverse faze, în legătură cu care avem obligația să luăm toate măsurile posibile pentru a le închide”, a afirmat ministrul.

Ministrul Tanczos Barna, a convocat, marți, ședința de Colegiu a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, care reunește demnitarii și directorii din Minister, precum și conducerea instituțiilor care funcționează în subordinea MMAP.

Potrivit unui comunicat al Ministerului, în cadrul discuțiilor, au fost analizate problemele la zi la nivelului sectorului, pe fiecare domeniu în parte. În plus, participanții i-au prezentat noului ministru prioritățile structurilor pentru anul 2021.

„Avem o sarcină dificilă în anul care urmează, există multe restante și așteptările populației sunt foarte mari, de aceea mă bazez pe fiecare dintre dumneavoastră să reușim să ne ridicăm la nivelul acestor așteptări.

Din păcate, există nu mai puțin de 20 de proceduri de infringement inițiate de Comisia Europeană împotriva României, aflate în diverse faze, în legătură cu care avem obligația să luăm toate măsurile posibile pentru a le închide. Este o prioritate fundamentală la care trebuie să lucrăm toți, fără excepție”, a afirmat ministrul, citat în comunicat.

Tanczos Barna consideră că anul 2021 trebuie să fie și anul investițiilor pentru sectorul de mediu, ape și păduri.

„Trebuie să actualizăm și să prioritizăm rapid lista de investiții, iar prioritate vor avea, bineînțeles, proiectele care vizează reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, reducerea poluării aerului, apei și solului, managementul eficient al deșeurilor și combaterea tăierilor ilegale de arbori”, le-a mai transmis ministrul colegilor din Minister.

Din aceeași categorie

Leave a Comment