Mitrex BIPV – panouri solare care arată precum cărămizile transformă casele în generatoare de energie

Pasionații de panouri solare au acum mijloacele de a transforma aproape orice suprafață verticală într-o sursă de energie. Pentru locuitorii din mediul urban care nu au acces la un acoperiș sau o grădină, sistemele Mitrex fac posibilă producerea de energie solară în aproape orice locuință. Experții canadieni în domeniul energiei solare au creat un material fotovoltaic integrat în clădiri (Building Integrated PhotoVoltaic material – BIPV) care arată ca o fațadă obișnuită din piatră, cărămidă, sticlă sau lemn. Conceput pentru a se potrivi cu aproape orice design, materialul oferă arhitecților și proiectanților opțiuni aproape nelimitate pentru integrarea panourilor solare în structuri noi sau existente.

Folosite ca materiale de placare, panourile BIPV pot acoperi orice fațadă existentă sau pot fi folosite ca primă alegere în noile construcții. Flexibilitatea sistemului include și dimensionarea, cu panourile BIPV putând fi livrate într-o gamă largă de dimensiuni și forme pentru a se potrivi cu designul dorit. De la simplitatea unei balustrade de balcon până la dimensiunile unui panou rutier de antifonare, panourile BIPV fac posibilă generarea de energie de pe orice suprafață iluminată de soare. Un singur panou generează până la 350 W de energie electrică, iar compania oferă mai multe opțiuni de preț. Mitrex se ocupă de întregul proces de instalare.

Pe lângă designul personalizat, sistemul Mitrex este disponibil într-o varietate de culori. Culorile mai închise sunt mai eficiente și produc mai multă energie, așa că pentru panourile mai deschise la culoare, Mitrex asigură elemente suplimentare, cum ar fi vopsele care îmbunătățesc reflectivitatea și minimizează pierderile de energie.

Proiectele verzi încorporează aproape întotdeauna un anumit tip de energie solară, făcând posibilă producția de energie regenerabilă pentru multe construcții noi. Și pe măsură ce știința materialelor continuă să se dezvolte, oferind opțiuni din ce în ce mai sustenabile și mai curate în domeniul industrial și al construcțiilor, tot mai multe structuri ating performanțele impuse de Codul Internațional al Construcțiilor Verzi (International Green Construction Code – IGCC). Actualizat în 2021, Codul ajută la promovarea celor mai bune practici și, pe măsură ce dezvoltatorii și arhitecții caută soluții care să respecte standardele, munca lor oferă baze de testare pentru idei și procese noi.

Sursa: https://www.mitrex.com/

Din aceeași categorie