Panouri geotermale modulare care asigură încălzire și răcire pe tot parcursul anului utilizând căldura din parcarea subterană

În loc de pereți gri, parcările subterane pot fi placate cu panouri elegante, colorate, care să asigure în mod durabil climatizarea clădirilor supraterane. Căutând să valorifice puterea energiei geotermale de mică adâncime, startup-ul elvețian Enerdrape a creat panouri modulare care produc energie regenerabilă, simplu de personalizat, ușor de instalat și gestionat.

În prezent, sistemul este testat într-o parcare subterană din Lausanne, iar compania se așteaptă să livreze clădirii de deasupra aproximativ o treime din necesarul de energie termică. Panourile metalice au aceeași grosime ca pânza unui pictor și pot fi adaptate la orice structură care are un perete în contact direct cu solul din jur.

Panourile absorb căldura din sol, precum și aerul ambiant din structura subterană. Acesta este motivul pentru care parcările sunt o locație ideală. În loc să se irosească, energia termică degajată de autovehicule este absorbită de panouri, iar sistemul de conducte o transportă la sistemul de climatizare al clădirii.

Panouri Enerdrape instalate pe pereții unei parcări subterane. Clădirea este alimentată cu energie termică din surse regenerabile.
Sistemele Enerdrape instalate în parcări sau alte infrastructuri subterane pot fi conectate la rețelele de termoficare/climatizare.

Sistemul Enerdrape poate funcționa pentru o singură clădire sau se poate conecta la rețelele de termoficare. Poate fi folosit, de asemenea, alături de alte surse de căldură și energie, ca parte a unui sistem mixt de surse de alimentare cu energie.

Energia geotermală devine o sursă de energie regenerabilă din ce în ce mai răspândită, pe măsură ce tehnologiile se dezvoltă și sistemele de stocare și transfer devin mai eficiente. Sistemele inovative devin din ce în ce mai necesare, fiind deja asigurate fonduri de investiții în reducerea emisiilor operaționale din sectorul clădirilor. Ca parte a acestei lucrări, spațiile subterane pot fi transformate în surse de energie regenerabilă, ceea ce ar facilita atingerea țintelor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră pentru 2030 și 2050.

Sursa: enerdrape.com

Din aceeași categorie