Parteneriatul dintre o companie de agricultură urbană și un serviciu de livrare cu emisii zero asigură produse proaspete cu emisii scăzute

Reducerea emisiilor de la livrările pe distanțe scurte este o componentă cheie pentru reducerea emisiilor totale de dioxid de carbon din transporturi, motiv pentru care multe companii de livrare intenționează să utilizeze vehicule electrice. În New York, rețeaua de livrare URB-E a înlocuit autofurgoanele cu vehicule electrice, perfecte pentru livrările în zonele urbane aglomerate. Și chiar au mers mai departe, încheind un parteneriat cu ferma indoor Square Roots din Brooklyn pentru a dezvolta livrarea de produse cu zero emisii.

Square Roots folosește tehnologie inteligentă și sisteme de creștere hidroponică, controlate de software, pentru a cultiva alimente în interior, cu mai puține resurse. Sistemul nu numai că oferă un sezon de creștere de 365 de zile pe an, ci și consumă mai puțină apă decât fermele clasice, de câmp, în același timp ocupând mai puțin spațiu. Compania cultivă legume în containere de transport maritime stivuite vertical, reutilizate, ceea ce reduce impactul asupra mediului.

Un alt avantaj al abordării Square Roots este că reduce necesarul de transport al alimentelor prin cultivarea hranei în interiorul orașelor. Prin urmare, era logic să se asigure că livrarea produselor lor proaspete va fi, de asemenea, cât mai sustenabilă posibil. URB-E folosește un sistem containerizat care include recipiente izolate termic, care păstrează produsele proaspete și necesită un timp foarte redus de încărcare și descărcare.

Tobias Peggs, co-fondator și CEO la Square Roots, a explicat că „Square Roots își amplasează strategic fermele indoor aproape de consumatorii finali… rezultând lanțuri de aprovizionare mai scurte, minimizând distanțele de transport și risipa de alimente. Colaborând cu URB-E și utilizând vehiculele lor electrice… Square Roots poate livra rapid produse proaspete către magazine, într-un mod care este mai sustenabil pentru oameni și planetă, dar fără a afecta rentabilitatea afacerii”.

Parteneriatul dintre URB-E și Square Roots este un model de urmat, deoarece companiile caută din ce în ce mai mult modalități de a-și reduce amprenta de carbon concentrându-se pe a fi mai aproape de clienții lor. O mențiune importantă este că URB-E va livra produsele Square Roots la punctele de vânzare cu amănuntul, nu consumatorilor individuali. Astfel, în timp ce majoritatea livrărilor urbane se concentrează pe livrarea pachetelor la ușă, acest parteneriat va consta în livrarea de produse alimentare către magazine, demonstrând că, în zonele urbane, alimentele proaspete pot fi cultivate și livrate într-un mod sustenabil.

Surse:
https://www.squarerootsgrow.com/
urb-e.com

Din aceeași categorie