Platforma care permite clienților oricărui magazin să plătească automat, din aplicație

Platforma permite magazinelor să dezvolte aplicații care permit clienților să scaneze produse cu smartphone-urile lor și să plătească direct în aplicație

Cu toții suntem familiarizați cu codurile de bare, o tehnologie care a fost brevetată pentru prima dată în urmă cu aproape 50 de ani și de atunci a devenit omniprezentă. Cele mai multe scanere de coduri de bare, precum cele folosite în magazine, necesită o investiție în hardware specializat și întreținere. Cu toate acestea, startup-ul elvețian Scandit a dezvoltat o platformă care permite scanarea codurilor de bare, recunoașterea optică a caracterelor, recunoașterea obiectelor și realitate augmentată pentru utilizare pe orice smartphone.

Platforma permite o conexiune directă, în orice moment, între producător, distribuitor, vânzător și client, fiind deosebit de utilă pentru dezvoltarea unei piețe a produselor locale

Platforma Scandit permite magazinelor să dezvolte aplicații care permit clienților să scaneze produse cu smartphone-urile proprii și să plătească direct în aplicație. Magazine precum Co-op Denmark folosesc deja platforma cu clienții, care acum pot face cumpărături fără a fi nevoie să interacționeze cu un vânzător sau casier.

Tehnologia nu este utilă doar pentru clienți. De asemenea, poate fi folosită de către angajați pentru a îndeplini sarcini precum ridicarea comenzilor, gestionarea produselor pe rafturi și marcarea prețurilor folosind telefoane, iPad-uri sau alte dispozitive. În plus, tehnologia funcționează pe orice dispozitiv mobil echipat cu o cameră, permițând o nouă versatilitate pentru drone, camere mobile și roboți.

Potrivit Scandit, pe lângă plata automată, gestionarea inventarului, dovada livrării și urmărirea bunurilor în domeniul comercial, există posibilitatea de „utilizare în domeniul medical pentru monitorizarea pacienților, medicamentației, mostrelor și stocurilor”. Compania adaugă că software-ul este conceput pentru „utilizare la nivel industrial, cu viteze și precizie de scanare de vârf și este scalabil pentru a putea fi implementat pe scară largă”.

Aplicațiile și platformele de plată automată au înregistrat o creștere uriașă în ultimii ani, cu inovații precum cărucioarele inteligente și recunoașterea automată a produselor. Cu toate acestea, platforma Scandit reprezintă un nou nivel, permițând aproape oricărui magazin să treacă ușor și ieftin la plata automată, fără a fi nevoie de hardware special.

Există aparent un număr nelimitat de utilizări pentru codurile de bare care pot fi scanate de orice dispozitiv inteligent. Deși pe piață există și alte platforme care realizează acest lucru, problema a fost să le facă să identifice codurile de bare în condiții mai puțin decât ideale, cum ar fi atunci când codul este pătat sau parțial ascuns. Scandit susține că aplicația lor a rezolvat această problemă prin învățarea automată. De asemenea, compania lucrează la adăugarea de funcționalități precum realitate augmentată (AR) și recunoașterea produsului. Acest lucru poate permite utilizatorilor, de exemplu, să scaneze un pește din supermarket și să afle nu doar proveniența acestuia, ci și cel mai bun mod de a-l găti.

Sursa: https://www.scandit.com/

Din aceeași categorie