Platformă online concepută ca un „centru de informații all-in-one” pentru elevi, părinți și profesori

O companie tehnologică cu sediul în SUA oferă părinților, profesorilor, administratorilor școlilor și elevilor înșiși posibilitatea să colaboreze, pentru a-i ajuta pe elevi să rămână pe drumul cel bun. Compania, denumită Schoolytics, a dezvoltat o platformă care monitorizează notele, termenele limită pentru sarcinile școlare și absențele, în mod individual, pentru fiecare elev.

Programul Schoolytics este utilizat în prezent în peste 500 de școli. Platforma include afișaje separate pentru elevi, părinți, profesori și administratorii școlii. În timp ce afișajele pentru părinți și elevi prezintă temele și notele, cele pentru profesori prezintă valori precum ratele de finalizare a temelor la nivel de clasă și generează automat calificative și rapoarte de progres. Afișajul destinat administratorilor permite conducerii școlii să vadă valorile la nivel de școală și an, generând în același timp rapoarte pentru fiecare clasă, în mod individual.

Schoolytics preia de fapt majoritatea datelor din Google Classroom, un sistem de management al învățării care a devenit foarte popular în timpul pandemiei, când procesul educativ a fost forțat să se mute online aproape peste noapte. Cu toate acestea, Google Classroom permite colectarea datelor de către profesori, dar nu oferă funcții de analiză, ceea ce face Schoolytics. Startup-ul oferă un instrument care facilitează monitorizarea de către profesori a anumitor tipuri de date.

Date despre toate clasele
Rapoarte de nivel înalt privind stadiul elevilor din toate clasele
Progresul elevilor
Rapoarte de implicare și performanță a elevilor de-a lungul timpului
Acțiuni cu un singur clic
Prezentare compactă, facilă și care economisește timp

Pentru școli și profesori, educația implică din ce în ce mai mult colectarea unor cantități mari de date, ceea ce poate reduce timpul alocat procesului didactic. Platforma Schoolytics este un instrument important pentru generarea analizelor de care au nevoie toți cei implicați în procesul de învățământ, permițând în același timp tuturor celor implicați să obțină cât mai multe date posibil. Deja inițiativa se dovedește de succes, compania anunțând recent că a strâns 2,8 milioane de dolari (2,7 milioane de euro) într-o primă rundă de finanțare. Startup-ul lucrează în prezent la dezvoltarea unui sistem de mesagerie încorporat, care să le permită profesorilor să comunice individual, cu fiecare elev, sau cu o clasă întreagă.

Surse:
https://www.schoolytics.com

Din aceeași categorie