Prima baterie pentru vehicule electrice care se poate reîncărca în 5 minute

Compania israeliană StoreDot Ltd. a fabricat prima baterie pentru vehicule electrice care poate fi încărcată în doar cinci minute, un pas spre a face realimentarea la fel de rapid ca vehiculele clasice la o benzinărie.

Acumulatorii de probă litiu-ion au fost produși de compania chineză Eve Energy Co., partenerul strategic al StoreDot și au fost utilizați pe un scuter cu două roți. StoreDot a spus că timpul scurt de încărcare a bateriilor ar putea elimina reticențele cauzate de autonomia redusă și de durata lungă de reîncărcare, piedici majore în calea adoptării pe scară largă a vehiculelor electrice.

Cu toate acestea, este posibil ca bateriile cu încărcare rapidă să nu poată deveni utilizabile pe scară scară largă, din cauza insuficienței infrastructurii de încărcare existentă în prezent. De asemenea, o altă problemă este degradarea acumulatorilor din cauza utilizării încărcării rapide.

StoreDot își propune o lansare în masă în 2025, dacă va putea găsi partenerii strategici potriviți” , a declarat directorul executiv Doron Myersdorf într-un interviu. „Acum, când chimia a făcut posibilă încărcarea extrem de rapidă, accentul se transferă pe dezvoltarea infrastructurii” , a adăugat el.

Nu este doar un experiment de laborator, ci este un produs de serie” , a spus Myersdorf. „Ne-am concentrat cu adevărat asupra celui mai important factor – posibilitatea de încărcare în cinci minute a vehiculelor electrice” .

Myersdorf a spus că compania are mii de mostre pe care le poate trimite potențialilor parteneri, cum ar fi producătorii de baterii pentru vehicule electrice.

Acesta este un avantaj enorm pentru industrie, făcând posibilă reducerea duratei de încărcare și înlăturând o barieră imensă în calea adoptării pe scară largă a vehiculelor electrice” , a declarat David Watson, CEO al companiei producătoare de baterii pentru vehicule electrice Ohme Technologies UK Ltd. „Dar va dura ceva timp până când aceste beneficii vor deveni accesibile” .

StoreDot a fost nominalizată de BloombergNEF, în topul pentru anul 2020, între cele mai importante 10 companii lideri în tranziția către reducerea emisiilor de carbon.

Sursa: bloomberg.com

Din aceeași categorie

Leave a Comment