Produsul cu care Apple vrea să înlocuiască iPhone-ul. Va fi lansat mai curând decât te așteptai

Apple pregătește un nou produs revoluționar, prima noutate absolută de la lansarea Apple Watch. Și are planuri mari pentru el, întrucât acesta ar putea chiar să înlocuiască iPhone-ul. 

Este vorba despre un headset cu realitate virtuală și care ar putea pune bazele unui model de ochelari cu realitate augmentată, arată un raport Bloomberg. Noul produs ar putea fi lansat chiar în 2022 și va intra în competiție directă cu ochelarii Oculus ai Facebook, dar și cu PlayStation VR, au arătat sursele publicației citate. 

În ultimii ani, Apple a explorat destul de mult această zonă a dispozitivelor VR și cu realitate augmentată. În 2020 compania a adăugat senzori LiDAR pe modelul iPhone 12 Pro, ceea ce i-a permis smartphone-ului să fi mai capabil atunci când vine vorba despre sarcini din zona realității augmentate.

Headset-ul VR ar urma să deschidă calea pentru realizarea unei perechi de ochelari smart mult mai compacți, care ar putea înlocui iPhone-ul în aproximativ un deceniu, a relatat și publicația The Information anul trecut.

Lansarea inițială va fi concentrată în jurul unui dispozitiv cu realitate virtuală care va surprinde un mediu digital tridimensional, în așa fel încât utilizatorii să poate face orice – de la gaming la vizionarea de clipuri, browsing sau simpla discuție cu prietenii, mai arată raportul menționat.

Cel mai probabil, produsul va funcționa pe bază de baterie, la fel ca modelul Oculus Quest al Facebook, și nu va necesita conectarea la o consolă de gaming precum PSVR, cu toate că gadgetul Apple ar urma să fie mult mai scump decât cele ale concurenței.

În acest moment există surse din interiorul companiei care susțin că e posibil ca stocurile să fie foarte limitate, iar din acest motiv produsul va intra într-o zonă de nișă, aproape de dispozitivele precum Mac Pro, care sunt și mult mai costisitoare.

Setul VR ar fi un adevărat pariu al Apple în lumea tehnologiilor prea puțin dezvoltate până acum și din acest motiv va dura ceva până când acesta va căpăta tracțiune în rândul consumatorilor.

Sursa: yoda.ro

Din aceeași categorie

Leave a Comment