Reuters Hot List – lista celor mai buni oameni de știință din lume în domeniul climei

Reuters Hot List este un clasament al celor mai buni specialiști în domeniul climei. Pentru alcătuirea sa, a fost conceput un sistem de identificare și clasificare a 1.000 de specialiști climatici în funcție de influența fiecăruia. A fost realizată o analiză a oamenilor de știință care au cel mai mare impact asupra dezbaterii schimbărilor climatice – viața lor, munca lor și influența lor asupra altor oameni de știință, publicului larg, activiștilor și liderilor politici.

Pentru a identifica cei mai influenți 1.000 de oameni de știință, a fost utilizată o combinație de trei clasamente. Aceste clasamente se bazează pe numărul lucrărilor de cercetare pe teme legate de schimbările climatice publicate de oamenii de știință, cât de des aceste lucrări sunt citate de alți oameni de știință din domenii de studiu similare, cum ar fi biologia, chimia sau fizica și cât de des sunt menționate acele lucrări în presă, pe rețelele sociale, în documente politice și în alte mijloace de informare.

Datele au fost obținute prin intermediul „Dimensions”, portalul de cercetare academică al companiei britanice de tehnologie Digital Science. Baza de date conține sute de mii de lucrări legate de domeniul climatic publicate de multe mii de cercetători, marea majoritate publicate începând cu 1988.

Lista a rezultat prin combinarea a trei clasamente:

Pentru primul clasament, au fost selectați cercetători pe baza numărului de lucrări publicate până în decembrie 2020, după cum sunt indexate în sistemul Dimensions. Au fost analizate lucrările legate de climă examinând titlurile lucrărilor sau rezumatele acestora – scurte descrieri ale cercetării – căutându-se expresii strâns legate de schimbările climatice, cum ar fi „schimbări climatice”, „încălzire globală”, „gaze cu efect de seră” și alți termeni asociați. Acestea sunt lucrări care se concentrează în mod explicit asupra schimbărilor climatice, mai degrabă decât să le menționeze în trecere. Pentru a fi inclusă în clasament, o lucrare trebuia citată de cel puțin un alt om de știință cel puțin o dată.

Primul clasament se bazează pe numărul de lucrări care îndeplinesc criteriile respective pentru fiecare om de știință. Poziția 1 i-a fost acordată omului de știință cu cele mai multe lucrări, iar poziția 1.000 celui cu cele mai puține lucrări.

Al doilea clasament se bazează pe ceea ce Dimensions descrie ca „raport de citare în domeniu”. Astfel, pentru fiecare lucrare, se calculează un raport „prin împărțirea numărului de citări ale unei lucrări la numărul mediu de documente publicate în același an și în același domeniu de cercetare”. Această clasare este menită să măsoare influența muncii oamenilor de știință în rândul colegilor lor.

De exemplu, științele atmosferice, un subset al științelor pământului, este un domeniu de cercetare, la fel cum este și zoologia, care aparține grupului de științe biologice. Un articol legat de zoologie cu un raport de 1,0 înseamnă că a fost citat de un număr de ori egal cu rata medie a articolelor despre zoologie, un articol cu un scor de 2,0 înseamnă că a fost citat de două ori mai mult față de media articolelor despre zoologie. Schimbările climatice sunt o știință multidisciplinară, iar această abordare explică rate de citare diferite pentru domenii diferite.

Pentru alcătuirea listei, s-a calculat un raport de citare al lucrărilor referitoare la schimbările climatice ale fiecărui om de știință, apoi s-au clasificat raporturile tuturor cercetătorilor din listă. Poziția 1 a fost atribuită omului de știință cu cel mai mare raport, iar poziția 1.000 cercetătorului cu cel mai mic raport.

Al treilea clasament se bazează pe Scorul de atenție altmetric al Digital Science, o măsură a acoperirii publice a unei lucrări de cercetare. Majoritatea lucrărilor primesc un scor pe baza referințelor dintr-o varietate de publicații, inclusiv mass-media, Wikipedia, lucrări de politici publice și site-uri de socializare precum Twitter și Facebook. Clasamentul este menit să măsoare influența muncii oamenilor de știință asupra publicului larg.

Pentru alcătuirea listei, s-a atribuit un scor mediu altmetric lucrărilor fiecărui om de știință și apoi s-a realizat un clasament al acestor scoruri, poziția 1 fiind atribuită omului de știință care a obținut cel mai mare scor și poziția 1.000 celui cu cel mai mic scor.

Scorul final atribuit fiecărui om de știință reprezintă suma tuturor clasamentelor – cu cât scorul este mai mic, cu atât influența generală a savantului este mai mare și, prin urmare, acesta se clasează mai sus în listă.

De exemplu, Keywan Riahi, șeful Institutului Internațional pentru Analiza Sistemelor Aplicate din Austria, este cel mai bine clasat om de știință în Hot List. El se clasează pe locul 47 pentru lucrările publicate, pe locul 10 pentru Field Citation Ratio și pe locul 30 pentru Scorul său de atenție altmetric, cu un scor de 87.

Riahi, care studiază sistemele energetice, a declarat că poziția obținută este probabil rezultatul deschiderii IIASA către schimbul de date și modele cu alți oameni de știință. „Aceasta creează colaborări de lungă durată și, bineînțeles, atunci când inovăm, transmitem inovația și tot ceea ce este important pentru rețeaua științifică” a spus el.

Câteva note de final. În primul rând, Hot List nu se pretinde a fi un clasament al „celor mai buni” sau al „celor mai importanți” oameni de știință climatici din lume. Este doar o măsurare a influenței acestora.

În al doilea rând, Hot List are unele limitări inerente metodologiei utilizate. De exemplu, analiza a vizat titlurile și rezumatele lucrărilor, nu textele complete, așa că este posibil să fi fost omise unele studii care se referă la schimbările climatice. Scorul altmetric poate fi distorsionat în sens pozitiv dacă una sau mai multe dintre lucrările unui om de știință au scoruri deosebit de ridicate, iar lucrările omise au scoruri relativ scăzute.

De asemenea, Hot List favorizează prolificitatea. Primul dintre cele trei criterii clasifică oamenii de știință pe baza numărului de lucrări publicate. Celelalte două criterii – pentru ratele de citare și acoperirea publică – sunt concepute pentru a compensa posibilele omisiuni, chiar dacă s-ar putea să nu o facă pe deplin.

Înainte de prezentarea Reuters Hot List, câteva observații:

Lista cuprinde 876 bărbați și 123 femei din 41 de țări.

Lista țărilor din care provin oamenii de știință:

ȚarăNumăr de specialiști
SUA293
Marea Britanie112
Germania90
China87
Australia73
Franța40
Olanda39
Canada37
Japonia30
Elveția28
Spania22
Italia20
Norvegia13
Coreea de Sud12
Danemarca12
Austria10
Suedia10
Belgia9
Finlanda8
India6
Portugalia6
Brazilia5
Africa de Sud4
Noua Zeelandă4
Rusia3
Tailanda3
Columbia2
Filipine2
Polonia2
Taiwan2
Arabia Saudită1
Bangladesh1
Cehia1
Chile1
Estonia1
Islanda1
Kenya1
Lituania1
Malaezia1
Noua Caledonie1
Peru1

Instituții reprezentate în Reuters Hot List:

InstituțieȚarăNumăr de specialiști
Institute of Atmospheric PhysicsChina13
Potsdam Institute for Climate Impact ResearchGermania13
University of ReadingMarea Britanie13
Met OfficeMarea Britanie12
Utrecht UniversityOlanda12
National Center for Atmospheric ResearchSUA11
ETH ZurichElveția10
Laboratoire des Sciences du Climat et de l’EnvironnementFranța10
Columbia UniversitySUA10
University of MelbourneAustralia9
International Institute for Applied Systems AnalysisAustria9
Max Planck Institute for MeteorologyGermania9
University of LeedsMarea Britanie9
Geophysical Fluid Dynamics LaboratorySUA9
University of BremenGermania8
University of TokyoJaponia8
Wageningen University & ResearchOlanda8
Lamont-Doherty Earth ObservatorySUA8
Massachusetts Institute of TechnologySUA8
Pacific Northwest National LaboratorySUA8
University of WashingtonSUA8
University of QueenslandAustralia7
Karlsruhe Institute of TechnologyGermania7
National Institute for Environmental StudiesJaponia7
VU AmsterdamOlanda7
Australian National UniversityAustralia6
Commonwealth Scientific and Industrial Research OrganisationAustralia6
UNSW SydneyAustralia6
Institute of Geographic Sciences and Natural Resources ResearchChina6
Aarhus UniversityDanemarca6
University of BernElveția6
Sorbonne UniversityFranța6
University of East AngliaMarea Britanie6
University of EdinburghMarea Britanie6
University of ExeterMarea Britanie6
University of OxfordMarea Britanie6
Goddard Institute for Space StudiesSUA6
Princeton UniversitySUA6
University of California, San DiegoSUA6
University of Maryland, College ParkSUA6
Monash UniversityAustralia5
Environment and Climate Change CanadaCanada5
University of AlbertaCanada5
University of CopenhagenDanemarca5
University of HelsinkiFinlanda5
University of ToulouseFranța5
Helmholtz-Zentrum Geesthacht Centre for Materials and Coastal ResearchGermania5
University of CambridgeMarea Britanie5
George Mason UniversitySUA5
Harvard UniversitySUA5
Northern Arizona UniversitySUA5
University of MiamiSUA5
James Cook UniversityAustralia4
University of TasmaniaAustralia4
Beijing Normal UniversityChina4
Peking UniversityChina4
Alfred Wegener Institute for Polar and Marine ResearchGermania4
GEOMAR Helmholtz Centre for Ocean Research KielGermania4
UK Centre for Ecology & HydrologyMarea Britanie4
University of BristolMarea Britanie4
Center for International Climate and Environmental ResearchNorvegia4
Autonomous University of BarcelonaSpania4
Colorado State UniversitySUA4
Earth System Research LaboratorySUA4
Jet Propulsion LabSUA4
Lawrence Berkeley National LaboratorySUA4
Pennsylvania State UniversitySUA4
Purdue University West LafayetteSUA4
Stanford UniversitySUA4
University of Alaska FairbanksSUA4
University of California, BerkeleySUA4
University of California, IrvineSUA4
University of California, Los AngelesSUA4
University of California, Santa CruzSUA4
University of Colorado BoulderSUA4
University of FloridaSUA4
University of Hawaii at ManoaSUA4
Yale UniversitySUA4
Bureau of MeteorologyAustralia3
University of AdelaideAustralia3
University of Western AustraliaAustralia3
Western Sydney UniversityAustralia3
KU LeuvenBelgia3
University of British ColumbiaCanada3
University of VictoriaCanada3
Institute of Earth EnvironmentChina3
Institute of Tibetan Plateau ResearchChina3
South China Sea Institute Of OceanologyChina3
Sun Yat-sen UniversityChina3
Pusan National UniversityCoreea de Sud3
University of GenevaElveția3
University of ZurichElveția3
University of Eastern FinlandaFinlanda3
Centre for Research and Teaching in Environmental GeoscienceFranța3
French National Centre for Scientific ResearchFranța3
Leibniz Centre for Agricultural Landscape ResearchGermania3
Max Planck Institute for BiogeochemistryGermania3
Technical University of MunichGermania3
University of GöttingenGermania3
Ca Foscari University of VeniceItalia3
Euro-Mediterranean Center for Climate ChangeItalia3
International Centre for Theoretical PhysicsItalia3
Joint Research CentreItalia3
Kyoto UniversityJaponia3
British Antarctic SurveyMarea Britanie3
London School of Hygiene & Tropical MedicineMarea Britanie3
University of SouthamptonMarea Britanie3
Boston UniversitySUA3
National Centers for Environmental PredictionSUA3
Oregon State UniversitySUA3
Texas A&M UniversitySUA3
The Ohio State UniversitySUA3
University of MinnesotaSUA3
US Forest ServiceSUA3
University of Cape TownAfrica de Sud2
ARC Centre of Excellence For Coral Reef StudiesAustralia2
University of New EnglandAustralia2
University of SydneyAustralia2
Catholic University of LouvainBelgia2
Ghent UniversityBelgia2
University of São PauloBrazilia2
Agriculture and Agriculture-Food CanadaCanada2
Canadian Forest ServiceCanada2
University of GuelphCanada2
University of Ontario Institute of TechnologyCanada2
University of Quebec at MontrealCanada2
University of TorontoCanada2
China Meteorological AdministrationChina2
Lanzhou UniversityChina2
Nanjing University of Information Science and TechnologyChina2
Northwest Institute of Eco-Environment and ResourcesChina2
Ocean University of ChinaChina2
Shanghai Jiao Tong UniversityChina2
Tsinghua UniversityChina2
University of Chinese Academy of SciencesChina2
Wuhan UniversityChina2
International Center for Tropical AgricultureColumbia2
Pohang University of Science and TechnologyCoreea de Sud2
AgroscopeElveția2
Swiss Federal Institute for Forest, Snow and Landscape ResearchElveția2
Centre d’Etudes Biologiques de ChizéFranța2
Free University of BerlinGermania2
German Aerospace CenterGermania2
Goethe University FrankfurtGermania2
Humboldt University of BerlinGermania2
Kiel UniversityGermania2
Mercator Research Institute on Global Commons and Climate ChangeGermania2
University of BayreuthGermania2
University of GiessenGermania2
Food and Agriculture Organization of the United NationsItalia2
National Research CouncilItalia2
Hokkaido UniversityJaponia2
Japonia Agency for Marine-Earth Science and TechnologyJaponia2
Japonia Meteorological AgencyJaponia2
Bangor UniversityMarea Britanie2
Durham UniversityMarea Britanie2
European Centre for Medium-Range Weather ForecastsMarea Britanie2
Plymouth Marine LaboratoryMarea Britanie2
University College LondonMarea Britanie2
University of ManchesterMarea Britanie2
Norwegian University of Science and TechnologyNorvegia2
University of OsloNorvegia2
Erasmus MCOlanda2
University of AmsterdamOlanda2
University of GroningenOlanda2
University of LisbonPortugalia2
Lomonosov Moscow State UniversityRusia2
Centre for Research on Ecology and Forestry ApplicationsSpania2
Instituto Pirenaico de EcologíaSpania2
University of CórdobaSpania2
University of SalamancaSpania2
University of Santiago de CompostelaSpania2
Argonne National LaboratorySUA2
Arizona State UniversitySUA2
Cary Institute of Ecosystem StudiesSUA2
Florida State UniversitySUA2
Lawrence Livermore National LaboratorySUA2
Marine Biological LaboratorySUA2
Michigan State UniversitySUA2
North Carolina State UniversitySUA2
Pacific Marine Environmental LaboratorySUA2
Rutgers, The State University of New JerseySUA2
The University of Texas at AustinSUA2
University at Albany, State University of New YorkSUA2
University Corporation for Atmospheric ResearchSUA2
University of ArizonaSUA2
University of Illinois at urbana-ChampaignSUA2
University of MichiganSUA2
University of New HampshireSUA2
University of Notre DameSUA2
University of OklahomaSUA2
University of VirginiaSUA2
University of Wisconsin-MadisonSUA2
Wesleyan UniversitySUA2
Woods Hole Oceanographic InstitutionSUA2
Lund UniversitySuedia2
University of GothenburgSuedia2
Asian Institute of TechnologyTailanda2
Stellenbosch UniversityAfrica de Sud1
University of ZululandAfrica de Sud1
King Abdullah University of Science and TechnologyArabia Saudită1
Australian Institute of Marine ScienceAustralia1
CSIRO Ocean and AtmosphereAustralia1
Department of Biodiversity, Conservation and AttractionsAustralia1
Flinders UniversityAustralia1
Macquarie UniversityAustralia1
Queensland University of TechnologyAustralia1
University of Southern QueenslandAustralia1
University of Technology SydneyAustralia1
University of Natural Resources and Life SciencesAustria1
International Centre for Climate Change and DevelopmentBangladesh1
University of AntwerpBelgia1
University of LiègeBelgia1
Centro Nacional de Monitoramento e Alertas de Desastres NaturaisBrazilia1
Federal University of Rio de JaneiroBrazilia1
National Institute of Amazonian ResearchBrazilia1
Concordia UniversityCanada1
École de Technologie SupérieureCanada1
Laval UniversityCanada1
Queen’s UniversityCanada1
Université du Québec en Abitibi-TémiscamingueCanada1
University of Northern British ColumbiaCanada1
University of ReginaCanada1
University of WaterlooCanada1
Western UniversityCanada1
Mendel University BrnoCehia1
Catholic University of the NorthChile1
Beijing Institute of TechnologyChina1
Central South University of Forestry and TechnologyChina1
China Agricultural UniversityChina1
China Institute of Water Resources and Hydropower ResearchChina1
Chinese Academy of ForestryChina1
Chinese University of Hong KongChina1
City University of Hong KongChina1
East China Normal UniversityChina1
Fudan UniversityChina1
Guangxi UniversityChina1
Guangzhou Institute of GeochemistryChina1
Hebei UniversityChina1
Hohai UniversityChina1
Institute of Environment and Sustainable Development in AgricultureChina1
Institute of Geology and GeophysicsChina1
Institute of OceanologyChina1
Kunming Institute of BotanyChina1
Ministry of Natural ResourcesChina1
Nanjing Agricultural UniversityChina1
Nanjing UniversityChina1
North West Agriculture and Forestry UniversityChina1
Northeast Agricultural UniversityChina1
Qingdao National Laboratory for Marine Science and TechnologyChina1
Second Institute of OceanographyChina1
Shanghai Ocean UniversityChina1
Southern University of Science and TechnologyChina1
Tongji UniversityChina1
University of Hong KongChina1
Xi’an Jiaotong UniversityChina1
Xinjiang Institute of Ecology and GeographyChina1
Chonnam National UniversityCoreea de Sud1
Gwangju Institute of Science and TechnologyCoreea de Sud1
Hanyang UniversityCoreea de Sud1
National Institute of Meteorological SciencesCoreea de Sud1
Seoul National UniversityCoreea de Sud1
Seoul National University of Science and TechnologyCoreea de Sud1
Yonsei UniversityCoreea de Sud1
Technical University of DanemarcaDanemarca1
University of LausanneElveția1
World Health OrganizationElveția1
University of TartuEstonia1
De La Salle UniversityFilipine1
International Rice Research InstituteFilipine1
École Normale SupérieureFranța1
French National Institute for Agricultural ResearchFranța1
French Research Institute for Exploitation of the SeaFranța1
Institut Pierre-Simon LaplaceFranța1
Laboratoire d’Océanologie et de GéosciencesFranța1
Laboratoire de Météorologie DynamiqueFranța1
Mediterranean Institute of Marine and Terrestrial Biodiversity and EcologyFranța1
Organisation For Economic Co-Operation and DevelopmentFranța1
University of BordeauxFranța1
University of Paris-SaclayFranța1
University of Picardie Jules VerneFranța1
German Meteorological ServiceGermania1
Global Climate ForumGermania1
Hamburg University of Applied SciencesGermania1
Leibniz Institute for Baltic Sea ResearchGermania1
Leipzig UniversityGermania1
Max Planck Institute for ChemistryGermania1
University of BonnGermania1
University of Erlangen-NurembergGermania1
University of GreifswaldGermania1
University of HamburgGermania1
University of PotsdamGermania1
University of WürzburgGermania1
Borlaug Institute for South AsiaIndia1
Central Rice Research InstituteIndia1
Indian Institute of Technology BombayIndia1
Indian Institute of Tropical MeteorologyIndia1
Institute for Plasma ResearchIndia1
Ministry of Earth SciencesIndia1
University of IslandaIslanda1
Bocconi UniversityItalia1
Polytechnic University of MilanItalia1
University of FlorenceItalia1
University of MilanItalia1
Geological Survey of JaponiaJaponia1
Keio UniversityJaponia1
Kyushu UniversityJaponia1
Ritsumeikan UniversityJaponia1
Tohoku UniversityJaponia1
Tokyo Institute of TechnologyJaponia1
International Livestock Research InstituteKenya1
Lituanian Institute of Agrarian EconomicsLituania1
University of Technology MalaeziaMalaezia1
BirdLife internationalMarea Britanie1
British Geological SurveyMarea Britanie1
British Trust for OrnithologyMarea Britanie1
Cardiff UniversityMarea Britanie1
Cranfield UniversityMarea Britanie1
Imperial College LondonMarea Britanie1
Lancaster UniversityMarea Britanie1
Loughborough UniversityMarea Britanie1
Marine Biological Association of the Marea BritanieMarea Britanie1
Newcastle UniversityMarea Britanie1
Rothamsted ResearchMarea Britanie1
Scotland’s Rural CollegeMarea Britanie1
Scottish Association For Marine ScienceMarea Britanie1
University of AberdeenMarea Britanie1
University of BirminghamMarea Britanie1
University of LincolnMarea Britanie1
University of NottinghamMarea Britanie1
University of SheffieldMarea Britanie1
University of SussexMarea Britanie1
University of YorkMarea Britanie1
Bjerknes Centre for Climate ResearchNorvegia1
Norwegian Meteorological InstituteNorvegia1
University of BergenNorvegia1
University of South-Eastern NorvegiaNorvegia1
University of Tromsø – The Arctic University of NorvegiaNorvegia1
Institute of Research for the DevelopmentNoua Caledonie1
Landcare ResearchNoua Zeelandă1
University of AucklandNoua Zeelandă1
University of CanterburyNoua Zeelandă1
University of OtagoNoua Zeelandă1
Delft University of TechnologyOlanda1
European Space Research and Technology CentreOlanda1
Olanda Environmental Assessment AgencyOlanda1
Olanda Institute of EcologyOlanda1
Radboud University NijmegenOlanda1
Royal Olanda Meteorological InstituteOlanda1
Pontifical Catholic University of PeruPeru1
Polish Academy of SciencesPolonia1
University of Life Sciences in PoznańPolonia1
University of AveiroPortugalia1
University of CoimbraPortugalia1
University of ÉvoraPortugalia1
University of Trás-os-Montes and Alto DouroPortugalia1
National Research Tomsk State UniversityRusia1
Barcelona Supercomputing CenterSpania1
Complutense University of MadridSpania1
Institute of Environmental Assessment and Water ResearchSpania1
King Juan Carlos UniversitySpania1
National Museum of Natural SciencesSpania1
Technical University of MadridSpania1
University of AlicanteSpania1
University of BarcelonaSpania1
Appalachian State UniversitySUA1
Atlantic Oceanographic and Meteorological LaboratorySUA1
Auburn UniversitySUA1
Carnegie Institution for Science’s Department of Global EcologySUA1
Carnegie Mellon UniversitySUA1
Center for Satellite Applications and ResearchSUA1
Climate and Global Dynamics LaboratorySUA1
Conservation InternationalSUA1
Cooperative Institute for Research in Environmental SciencesSUA1
Cornell UniversitySUA1
Duke UniversitySUA1
Electric Power Research Institute SUA1
Farallon InstituteSUA1
Florida Institute of TechnologySUA1
Ford Motor Company (SUA)SUA1
Georgia Institute of TechnologySUA1
Goddard Space Flight CenterSUA1
Hunter CollegeSUA1
Iowa State UniversitySUA1
Johns Hopkins UniversitySUA1
Lehigh UniversitySUA1
Montana State UniversitySUA1
National Oceanic and Atmospheric AdministrationSUA1
Northeastern UniversitySUA1
Oak Ridge National LaboratorySUA1
Pacific Northwest Research StationSUA1
Portland State UniversitySUA1
Remote Sensing Systems (SUA)SUA1
Rocky Mountain Biological LaboratorySUA1
San Diego State UniversitySUA1
Santa Clara UniversitySUA1
Science Systems and Applications (SUA)SUA1
Scripps Institution of OceanographySUA1
Texas Tech UniversitySUA1
Tulane UniversitySUA1
SUA Geological SurveySUA1
University of Alaska AnchorageSUA1
University of California, DavisSUA1
University of California, RiversideSUA1
University of DenverSUA1
University of IdahoSUA1
University of IowaSUA1
University of KansasSUA1
University of KentuckySUA1
University of MaineSUA1
University of Maryland Center For Environmental SciencesSUA1
University of Massachusetts AmherstSUA1
University of MissouriSUA1
University of MontanaSUA1
University of OregonSUA1
University of South CarolinaSUA1
University of South FloridaSUA1
University of UtahSUA1
University of WyomingSUA1
Woods Hole Research CenterSUA1
World BankSUA1
Linköping UniversitySuedia1
Linnaeus UniversitySuedia1
Stockholm UniversitySuedia1
Swedish Meteorological and Hydrological InstituteSuedia1
Swedish University of Agricultural SciencesSuedia1
Umeå UniversitySuedia1
King Mongkut’s University of Technology ThonburiTailanda1
National Taiwan Ocean UniversityTaiwan1
National Taiwan UniversityTaiwan1

Reuters Hot List

LocNumeF/MInstituțieȚară
1Keywan RiahiMInternational Institute for Applied Systems AnalysisAustria
2Anthony A LeiserowitzMYale UniversitySUA
3Pierre FriedlingsteinMUniversity of ExeterMarea Britanie
4Detlef Peter Van VuurenMUtrecht UniversityOlanda
5James E HansenMColumbia UniversitySUA
6Petr HavlíkMInternational Institute for Applied Systems AnalysisAustria
7Edward Wile MaibachMGeorge Mason UniversitySUA
8Josep G CanadellMCommonwealth Scientific and Industrial Research OrganisationAustralia
9Sonia Isabelle SeneviratneFETH ZurichElveția
10Mario HerreroMCommonwealth Scientific and Industrial Research OrganisationAustralia
11David B LobellMStanford UniversitySUA
12Carlos Manuel DuarteMKing Abdullah University of Science and TechnologyArabia Saudită
13Kevin E TrenberthMNational Center for Atmospheric ResearchSUA
14Stephen A SitchMUniversity of ExeterMarea Britanie
15Glen P PetersMCenter for International Climate and Environmental ResearchNorvegia
16Ove I Hoegh-GuldbergMUniversity of QueenslandAustralia
17Richard Arthur BettsMMet OfficeMarea Britanie
18Michael G OppenheimerMPrinceton UniversitySUA
19William Neil AdgerMUniversity of ExeterMarea Britanie
20William Wai Lung CheungMUniversity of British ColumbiaCanada
21Peter M CoxMUniversity of ExeterMarea Britanie
22Christopher B FieldMStanford UniversitySUA
23Shinichiro FujimoriMKyoto UniversityJaponia
24Elmar KrieglerMPotsdam Institute for Climate Impact ResearchGermania
25Yadvinder Singh MalhiMUniversity of OxfordMarea Britanie
26Ken CaldeiraMCarnegie Institution for Science’s Department of Global EcologySUA
27Chris D ThomasMUniversity of YorkMarea Britanie
28Stéphane HallegatteMWorld BankSUA
29Andy P HainesMLondon School of Hygiene & Tropical MedicineMarea Britanie
30Michael ObersteinerMInternational Institute for Applied Systems AnalysisAustria
31Joeri RogeljMInternational Institute for Applied Systems AnalysisAustria
32Gunnar LudererMPotsdam Institute for Climate Impact ResearchGermania
33Chris HuntingfordMUK Centre for Ecology & HydrologyMarea Britanie
34Clara DeserFNational Center for Atmospheric ResearchSUA
35Peter B ReichMUniversity of MinnesotaSUA
36Veerabhadran RamanathanMUniversity of California, San DiegoSUA
37Michael E MannMPennsylvania State UniversitySUA
38Reto KnuttiMETH ZurichElveția
39Philip K ThorntonMInternational Livestock Research InstituteKenya
40Philippe CiaisMLaboratoire des Sciences du Climat et de l’EnvironnementFranța
41Alexander PoppMPotsdam Institute for Climate Impact ResearchGermania
42Drew T ShindellMDuke UniversitySUA
43Noah S DiffenbaughMStanford UniversitySUA
44Shilong L PiaoMPeking UniversityChina
45Malte Alexander MeinshausenMUniversity of MelbourneAustralia
46Robert B JacksonMStanford UniversitySUA
47Gerald A MeehlMNational Center for Atmospheric ResearchSUA
48Ronald J StoufferMUniversity of ArizonaSUA
49James David FordMUniversity of LeedsMarea Britanie
50Thomas L DelworthMGeophysical Fluid Dynamics LaboratorySUA
51Edward A G SchuurMNorthern Arizona UniversitySUA
52Katherine V CalvinFPacific Northwest National LaboratorySUA
53Peter J MumbyMUniversity of QueenslandAustralia
54Corinne Le QuéréFUniversity of East AngliaMarea Britanie
55Christoph MüllerMUniversity of GiessenGermania
56Hugh Phillip PossinghamMUniversity of QueenslandAustralia
57Miguel Bastos AraújoMUniversity of ÉvoraPortugalia
58James C ZachosMUniversity of California, Santa CruzSUA
59Edward R CookMLamont-Doherty Earth ObservatorySUA
60Wilfried ThuillerMFrench National Centre for Scientific ResearchFranța
61Nigel W ArnellMUniversity of ReadingMarea Britanie
62Nathan Peter GillettMEnvironment and Climate Change CanadaCanada
63Kerry A EmanuelMMassachusetts Institute of TechnologySUA
64Brian C O’NeillMUniversity of DenverSUA
65Jonathan Michael GregoryMUniversity of ReadingMarea Britanie
66Benjamin PoulterMGoddard Space Flight CenterSUA
67F Stuart Chapin IIIMUniversity of Alaska FairbanksSUA
68Laurent BoppMÉcole Normale SupérieureFranța
69Ottmar EdenhoferMMercator Research Institute on Global Commons and Climate ChangeGermania
70Gabriel A VecchiMPrinceton UniversitySUA
71Edgar G HertwichMYale UniversitySUA
72Stefan RahmstorfMPotsdam Institute for Climate Impact ResearchGermania
73Fortunat JoosMUniversity of BernElveția
74William R L AndereggMUniversity of UtahSUA
75Pete SmithMUniversity of AberdeenMarea Britanie
76Susan SolomonFMassachusetts Institute of TechnologySUA
77Tomoko HasegawaFRitsumeikan UniversityJaponia
78Myles Robert AllenMUniversity of OxfordMarea Britanie
79Piers Maxwell De Ferranti ForsterMUniversity of LeedsMarea Britanie
80Chris D JonesMMet OfficeMarea Britanie
81Kristie L EbiFUniversity of WashingtonSUA
82James E M WatsonMUniversity of QueenslandAustralia
83Frank EwertMLeibniz Centre for Agricultural Landscape ResearchGermania
84Gavin A SchmidtMGoddard Institute for Space StudiesSUA
85Mike HulmeMUniversity of CambridgeMarea Britanie
86Tom M L WigleyMUniversity of AdelaideAustralia
87Philip L MundayMARC Centre of Excellence For Coral Reef StudiesAustralia
88David J BeerlingMUniversity of SheffieldMarea Britanie
89Rupert SeidlMTechnical University of MunichGermania
90Dieter GertenMPotsdam Institute for Climate Impact ResearchGermania
91John M PandolfiMUniversity of QueenslandAustralia
92Larry Wayne HorowitzMGeophysical Fluid Dynamics LaboratorySUA
93Gabriele Clarissa HegerlFUniversity of EdinburghMarea Britanie
94Tim P BarnettMScripps Institution of OceanographySUA
95Francis W ZwiersMUniversity of VictoriaCanada
96Richard SeagerMLamont-Doherty Earth ObservatorySUA
97Timothy Michael LentonMUniversity of ExeterMarea Britanie
98Benjamin I CookMGoddard Institute for Space StudiesSUA
99Scott C DoneyMUniversity of VirginiaSUA
100David M LawrenceMNational Center for Atmospheric ResearchSUA
101Jens-Christian SvenningMAarhus UniversityDanemarca
102Nicolas ViovyMLaboratoire des Sciences du Climat et de l’EnvironnementFranța
103Elke StehfestFOlanda Environmental Assessment AgencyOlanda
104Felix S CreutzigMMercator Research Institute on Global Commons and Climate ChangeGermania
105Julie M ArblasterFMonash UniversityAustralia
106Hans Joachim John SchellnhuberMPotsdam Institute for Climate Impact ResearchGermania
107Benjamin Kenneth SovacoolMUniversity of SussexMarea Britanie
108Shaun K WilsonMDepartment of Biodiversity, Conservation and AttractionsAustralia
109Mikhail A SemenovMRothamsted ResearchMarea Britanie
110Isaac M HeldMPrinceton UniversitySUA
111David S BattistiMUniversity of WashingtonSUA
112Jonathan Alan PatzMUniversity of Wisconsin-MadisonSUA
113Josep PeñuelasMCentre for Research on Ecology and Forestry ApplicationsSpania
114Bette L Otto-BliesnerFClimate and Global Dynamics LaboratorySUA
115Richard A HoughtonMWoods Hole Research CenterSUA
116Peter U ClarkMOregon State UniversitySUA
117Victor A BrovkinMMax Planck Institute for MeteorologyGermania
118Han-Qin TianMAuburn UniversitySUA
119Antoine GuisanMUniversity of LausanneElveția
120Shilu L TongFShanghai Jiao Tong UniversityChina
121Gregory P AsnerMArizona State UniversitySUA
122Suraje DessaiMUniversity of LeedsMarea Britanie
123Oliver Lawrence PhillipsMUniversity of LeedsMarea Britanie
124Ranga B MyneniMBoston UniversitySUA
125John T AbatzoglouMUniversity of IdahoSUA
126Dennis P LettenmaierMUniversity of California, Los AngelesSUA
127Anthony David McguireMUniversity of Alaska FairbanksSUA
128Hans-Otto PörtnerMAlfred Wegener Institute for Polar and Marine ResearchGermania
129Raymond S BradleyMUniversity of Massachusetts AmherstSUA
130Jean-Francois LamarqueMNational Center for Atmospheric ResearchSUA
131Cynthia E RosenzweigFGoddard Institute for Space StudiesSUA
132Jonathan T OverpeckMUniversity of MichiganSUA
133Hermann Lotze-CampenMHumboldt University of BerlinGermania
134Volker KreyMInternational Institute for Applied Systems AnalysisAustria
135Ivan August Rachel JanssensMUniversity of AntwerpBelgia
136Thomas R KnutsonMGeophysical Fluid Dynamics LaboratorySUA
137Charles D KovenMLawrence Berkeley National LaboratorySUA
138Peter Alister StottMMet OfficeMarea Britanie
139Appy SluijsMUtrecht UniversityOlanda
140Benjamin D SanterMLawrence Livermore National LaboratorySUA
141Stefan SchoutenMUtrecht UniversityOlanda
142John M ReillyMMassachusetts Institute of TechnologySUA
143Anthony J RichardsonMUniversity of QueenslandAustralia
144Sönke ZaehleMMax Planck Institute for BiogeochemistryGermania
145Erwin SchmidMUniversity of Natural Resources and Life SciencesAustria
146Andrew Juan ChallinorMUniversity of LeedsMarea Britanie
147Fernando Tomás MaestreMUniversity of AlicanteSpania
148Ai-Guo DaiFUniversity at Albany, State University of New YorkSUA
149Robert James NichollsMUniversity of SouthamptonMarea Britanie
150James Tremper RandersonMUniversity of California, IrvineSUA
151Ulf BüntgenMUniversity of CambridgeMarea Britanie
152Mark George NewMUniversity of Cape TownAfrica de Sud
153Philip Martin FearnsideMNational Institute of Amazonian ResearchBrazilia
154Marika M HollandFNational Center for Atmospheric ResearchSUA
155Olivier BoucherMInstitut Pierre-Simon LaplaceFranța
156Katja FrielerFPotsdam Institute for Climate Impact ResearchGermania
157Almut ArnethFKarlsruhe Institute of TechnologyGermania
158Iain Colin PrenticeMImperial College LondonMarea Britanie
159Valérie Masson-DelmotteFLaboratoire des Sciences du Climat et de l’EnvironnementFranța
160Martin P HoerlingMEarth System Research LaboratorySUA
161Massimo TavoniMPolytechnic University of MilanItalia
162Shu-Shi PengMPeking UniversityChina
163Sergey V PaltsevMMassachusetts Institute of TechnologySUA
164Richard S J TolMVU AmsterdamOlanda
165Lea Berrang-FordFUniversity of LeedsMarea Britanie
166Mark Andrew MaslinMUniversity College LondonMarea Britanie
167William J CollinsMUniversity of ReadingMarea Britanie
168Ary Anthony HoffmannMUniversity of MelbourneAustralia
169Andy J RidgwellMUniversity of California, RiversideSUA
170Alton P WilliamsMLamont-Doherty Earth ObservatorySUA
171Alistair James HobdayMCommonwealth Scientific and Industrial Research OrganisationAustralia
172Barry W BrookMUniversity of TasmaniaAustralia
173William D NordhausMYale UniversitySUA
174Carsten RahbekMUniversity of CopenhagenDanemarca
175John P DunneMGeophysical Fluid Dynamics LaboratorySUA
176Jan S FuglestvedtMCenter for International Climate and Environmental ResearchNorvegia
177Yiqi LuoMNorthern Arizona UniversitySUA
178Gretta Tatyana PeclFUniversity of TasmaniaAustralia
179Erich M FischerMETH ZurichElveția
180Guy Franklin MidgleyMStellenbosch UniversityAfrica de Sud
181Michael Timothy BurrowsMScottish Association For Marine ScienceMarea Britanie
182Chris K FollandMUniversity of GothenburgSuedia
183Eric A DavidsonMUniversity of Maryland Center For Environmental SciencesSUA
184Page G KyleFPacific Northwest National LaboratorySUA
185Jerry M MelilloMMarine Biological LaboratorySUA
186Niklaus E ZimmermannMSwiss Federal Institute for Forest, Snow and Landscape ResearchElveția
187Jochem MarotzkeMMax Planck Institute for MeteorologyGermania
188Claudia TebaldiFNational Center for Atmospheric ResearchSUA
189Thomas R KarlM
190Thomas WernbergMUniversity of Western AustraliaAustralia
191Axel TimmermannMPusan National UniversityCoreea de Sud
192Senthold AssengMUniversity of FloridaSUA
193Rowan Timothy SuttonMUniversity of ReadingMarea Britanie
194Janice M LoughFAustralian Institute of Marine ScienceAustralia
195Michael A AlexanderMEarth System Research LaboratorySUA
196Edward HawkinsMUniversity of ReadingMarea Britanie
197Scott Fraser HeronMJames Cook UniversityAustralia
198Alex C RuaneMGoddard Institute for Space StudiesSUA
199Franțasco Nicola TubielloMFood and Agriculture Organization of the United NationsItalia
200Marcel Erik VisserMOlanda Institute of EcologyOlanda
201Jaap Smede Sinninghe DamstéMUtrecht UniversityOlanda
202Richard Lawrence EdwardsMUniversity of MinnesotaSUA
203Scott J GoetzMNorthern Arizona UniversitySUA
204David John KarolyMUniversity of MelbourneAustralia
205Manfred LenzenMUniversity of SydneyAustralia
206Jonathan LenoirMUniversity of Picardie Jules VerneFranța
207Patrick Lott KinneyMBoston UniversitySUA
208Saleem-Ul HuqMInternational Centre for Climate Change and DevelopmentBangladesh
209David B LindenmayerMAustralian National UniversityAustralia
210Joshua J LawlerMUniversity of WashingtonSUA
211Steven W RunningMUniversity of MontanaSUA
212Lorraine Elisabeth WhitmarshFCardiff UniversityMarea Britanie
213Simon Newland GoslingMUniversity of NottinghamMarea Britanie
214Pieter P TansMEarth System Research LaboratorySUA
215Henri WeimerskirchMCentre d’Etudes Biologiques de ChizéFranța
216Torben Røjle ChristensenMAarhus UniversityDanemarca
217Stuart H M ButchartMBirdLife internationalMarea Britanie
218William James SutherlandMUniversity of CambridgeMarea Britanie
219Luc FeyenMJoint Research CentreItalia
220Nils Chr StensethMUniversity of OsloNorvegia
221Jørgen Eivind OlesenMAarhus UniversityDanemarca
222Tord E KjellstromMAustralian National UniversityAustralia
223Patrick J BartleinMUniversity of OregonSUA
224Merritt Rae TuretskyFUniversity of GuelphCanada
225André P C FaaijMUniversity of GroningenOlanda
226Paul A WilkinsonMLondon School of Hygiene & Tropical MedicineMarea Britanie
227Jeroen C J M Van Den BerghMAutonomous University of BarcelonaSpania
228Daniel R CayanMUniversity of California, San DiegoSUA
229Vladimir E RomanovskyMUniversity of Alaska FairbanksSUA
230Robert VautardMLaboratoire des Sciences du Climat et de l’EnvironnementFranța
231Karl E TaylorMLawrence Livermore National LaboratorySUA
232Eric J SteigMUniversity of WashingtonSUA
233Jochen HinkelMGlobal Climate ForumGermania
234Wenju CaiMCommonwealth Scientific and Industrial Research OrganisationAustralia
235Jason Anthony LoweMMet OfficeMarea Britanie
236Andrew T WittenbergMGeophysical Fluid Dynamics LaboratorySUA
237Timothy AndrewsMMet OfficeMarea Britanie
238J Ross BarnettMUniversity of MelbourneAustralia
239Frédéric ChevallierMLaboratoire des Sciences du Climat et de l’EnvironnementFranța
240Phil D Jones*MUniversity of East AngliaMarea Britanie
241Gregg H MarlandMAppalachian State UniversitySUA
242David L MccollumMElectric Power Research Institute SUA
243Mark Daniel RounsevellMKarlsruhe Institute of TechnologyGermania
244Maria ByrneFUniversity of SydneyAustralia
245Robert Leonard WilbyMLoughborough UniversityMarea Britanie
246David S StevensonMUniversity of EdinburghMarea Britanie
247James William Pearce-HigginsMBritish Trust for OrnithologyMarea Britanie
248Morgan Stuart PratchettMARC Centre of Excellence For Coral Reef StudiesAustralia
249Warren M WashingtonMNational Center for Atmospheric ResearchSUA
250Erich RoecknerMMax Planck Institute for MeteorologyGermania
251Daniel J LuntMUniversity of BristolMarea Britanie
252Brian J SodenMUniversity of MiamiSUA
253James F D KastingMPennsylvania State UniversitySUA
254Lee HannahMConservation InternationalSUA
255Veronika Susanne EyringFGerman Aerospace CenterGermania
256Paul J ValdesMUniversity of BristolMarea Britanie
257Zbigniew KlimontMInternational Institute for Applied Systems AnalysisAustria
258W J Wouter BotzenMVU AmsterdamOlanda
259Alistair J WoodwardMUniversity of AucklandNoua Zeelandă
260Ning ZengMUniversity of Maryland, College ParkSUA
261Sandy P HarrisonFUniversity of ReadingMarea Britanie
262Geert Jan Van OldenborghMRoyal Olanda Meteorological InstituteOlanda
263William Frederick LauranceMJames Cook UniversityAustralia
264Yochanan KushnirMLamont-Doherty Earth ObservatorySUA
265Leon E ClarkeMPacific Northwest National LaboratorySUA
266H Damon MatthewsMConcordia UniversityCanada
267Daniel J ScottMUniversity of WaterlooCanada
268Peter ConveyMBritish Antarctic SurveyMarea Britanie
269Mark A CaneMLamont-Doherty Earth ObservatorySUA
270Friederike Elly OttoFUniversity of OxfordMarea Britanie
271Steven Loudon ChownMMonash UniversityAustralia
272Rik LeemansMWageningen University & ResearchOlanda
273Shang-Ping XieMUniversity of California, San DiegoSUA
274Gunnar MyhreMCenter for International Climate and Environmental ResearchNorvegia
275Matthew HuberMPurdue University West LafayetteSUA
276Valentina BosettiFBocconi UniversityItalia
277C Mark EakinMNational Oceanic and Atmospheric AdministrationSUA
278Michael Ray KearneyMUniversity of MelbourneAustralia
279Fernando ValladaresMNational Museum of Natural SciencesSpania
280Nico BauerMPotsdam Institute for Climate Impact ResearchGermania
281Adisa AzapagicFUniversity of ManchesterMarea Britanie
282Joacim RocklövMUmeå UniversitySuedia
283Yuming GuoMMonash UniversityAustralia
284Thomas F StockerMUniversity of BernElveția
285Alan D RobockMRutgers, The State University of New JerseySUA
286Harriet Ann BulkeleyFDurham UniversityMarea Britanie
287Daniel M KammenMUniversity of California, BerkeleySUA
288Wolfgang CramerMMediterranean Institute of Marine and Terrestrial Biodiversity and EcologyFranța
289Lorenzo M PolvaniMColumbia UniversitySUA
290Michael D DettingerMSUA Geological SurveySUA
291Tao WangMNorthwest Institute of Eco-Environment and ResourcesChina
292Malcolm T MccullochMUniversity of Western AustraliaAustralia
293Andrew J WeaverMUniversity of VictoriaCanada
294William J PartonMColorado State UniversitySUA
295Jeffrey S DukesMPurdue University West LafayetteSUA
296Marten SchefferMWageningen University & ResearchOlanda
297Theodore Gordon ShepherdMUniversity of ReadingMarea Britanie
298Nate G McdowellMPacific Northwest National LaboratorySUA
299David W KeithMHarvard UniversitySUA
300Michael J McphadenMPacific Marine Environmental LaboratorySUA
301Katharine A S HayhoeFTexas Tech UniversitySUA
302Yoshihide WadaMInternational Institute for Applied Systems AnalysisAustria
303Tian-Jun ZhouMInstitute of Atmospheric PhysicsChina
304Annette MenzelFTechnical University of MunichGermania
305David Brian RoyMUK Centre for Ecology & HydrologyMarea Britanie
306Vaishali NaikFGeophysical Fluid Dynamics LaboratorySUA
307Robert E KoppMRutgers, The State University of New JerseySUA
308Vivek K AroraMEnvironment and Climate Change CanadaCanada
309Ilan KelmanMUniversity College LondonMarea Britanie
310Diarmid H Campbell-LendrumMWorld Health OrganizationElveția
311Kurt Christian KersebaumMLeibniz Centre for Agricultural Landscape ResearchGermania
312Philip Douglas Jones*MUniversity of East AngliaMarea Britanie
313Henk BrinkhuisMUtrecht UniversityOlanda
314Keith H PaustianMColorado State UniversitySUA
315Christopher John MerchantMUniversity of ReadingMarea Britanie
316David H RindMGoddard Institute for Space StudiesSUA
317Cecilia Marie BitzFUniversity of WashingtonSUA
318David Wesley KicklighterMMarine Biological LaboratorySUA
319Hai ChengMXi’an Jiaotong UniversityChina
320Thomas HicklerMGoethe University FrankfurtGermania
321Mingfang TingFLamont-Doherty Earth ObservatorySUA
322Eric S PostMUniversity of California, DavisSUA
323Anders Hammer StrømmanMNorwegian University of Science and TechnologyNorvegia
324Natalie M MahowaldFCornell UniversitySUA
325Steve E FrolkingMUniversity of New HampshireSUA
326Brian J HuntleyMDurham UniversityMarea Britanie
327Mark J WebbMMet OfficeMarea Britanie
328Lisa Victoria AlexanderFUNSW SydneyAustralia
329Alan C MixMOregon State UniversitySUA
330Shu-Li NiuFInstitute of Geographic Sciences and Natural Resources ResearchChina
331Richard Graham JonesMMet OfficeMarea Britanie
332Dáithí A StoneMLawrence Berkeley National LaboratorySUA
333Lauren B BuckleyFUniversity of WashingtonSUA
334Suzana J CamargoFLamont-Doherty Earth ObservatorySUA
335Scott Reid SaleskaMUniversity of ArizonaSUA
336Werner A KurzMCanadian Forest ServiceCanada
337Anders LevermannMPotsdam Institute for Climate Impact ResearchGermania
338Filippo GiorgiMInternational Centre for Theoretical PhysicsItalia
339Mike D FlanniganMUniversity of AlbertaCanada
340Roger A Sr PielkeMUniversity of Colorado BoulderSUA
341Anthony J McmichaelMAustralian National UniversityAustralia
342Reimund Paul RötterMUniversity of GöttingenGermania
343Steven J BogradMUniversity of California, Santa CruzSUA
344Sandrine BonyFFrench National Centre for Scientific ResearchFranța
345Quirin SchiermeierM
346Edward J BrookMOregon State UniversitySUA
347Wolfgang LuchtMHumboldt University of BerlinGermania
348Frank J DentenerMJoint Research CentreItalia
349Bjorn StevensMMax Planck Institute for MeteorologyGermania
350Justin SheffieldMUniversity of SouthamptonMarea Britanie
351Claas NendelMLeibniz Centre for Agricultural Landscape ResearchGermania
352Amir AghakouchakMUniversity of California, IrvineSUA
353Lindsay Carman StringerFUniversity of LeedsMarea Britanie
354Sylvain DelzonMUniversity of BordeauxFranța
355Fu-Lu TaoFInstitute of Geographic Sciences and Natural Resources ResearchChina
356Hayley Jane FowlerFNewcastle UniversityMarea Britanie
357Keith Peter ShineMUniversity of ReadingMarea Britanie
358Miska LuotoFUniversity of HelsinkiFinlanda
359Shamsuddin ShahidMUniversity of Technology MalaeziaMalaezia
360David A V HodellMUniversity of CambridgeMarea Britanie
361Christoph M SchärMETH ZurichElveția
362Jeffrey Martin WelkerMUniversity of Alaska AnchorageSUA
363Gregory A KeoleianMUniversity of MichiganSUA
364David E ParkerMMet OfficeMarea Britanie
365Stefan GösslingMLinnaeus UniversitySuedia
366Rosanne D D’ArrigoFLamont-Doherty Earth ObservatorySUA
367Jean-François SoussanaMFrench National Institute for Agricultural ResearchFranța
368Niels Martin SchmidtMAarhus UniversityDanemarca
369John W WilliamsMUniversity of Wisconsin-MadisonSUA
370Changhui H PengMUniversity of Quebec at MontrealCanada
371Matthew H EnglandMUNSW SydneyAustralia
372Michael F WehnerMLawrence Berkeley National LaboratorySUA
373Jens Hesselbjerg ChristensenMUniversity of CopenhagenDanemarca
374Jeroen C J H AertsMVU AmsterdamOlanda
375Bo ElberlingMUniversity of CopenhagenDanemarca
376Richard David BardgettMUniversity of ManchesterMarea Britanie
377Ana IglesiasFTechnical University of MadridSpania
378Robert O MendelsohnMYale UniversitySUA
379Peter Roman LäderachMInternational Center for Tropical AgricultureColumbia
380Simon Frederick TettMUniversity of EdinburghMarea Britanie
381Ian Paul HolmanMCranfield UniversityMarea Britanie
382Michael Quanlu WangMArgonne National LaboratorySUA
383Philip John RaschMPacific Northwest National LaboratorySUA
384Gerhard KrinnerMFrench National Centre for Scientific ResearchFranța
385Radley M HortonMColumbia UniversitySUA
386Andrew Townsend PetersonMUniversity of KansasSUA
387Alan Michael HaywoodMUniversity of LeedsMarea Britanie
388Manuel Delgado-BaquerizoMKing Juan Carlos UniversitySpania
389Dabo GuanMTsinghua UniversityChina
390Anders MichelsenMUniversity of CopenhagenDanemarca
391Rattan LalMThe Ohio State UniversitySUA
392Mark A J HuijbregtsMRadboud University NijmegenOlanda
393Pavel KabatMInternational Institute for Applied Systems AnalysisAustria
394Arpad HorvathMUniversity of California, BerkeleySUA
395Richard B PrimackMBoston UniversitySUA
396Jeffrey T KiehlMUniversity of California, Santa CruzSUA
397Markus ReichsteinMMax Planck Institute for BiogeochemistryGermania
398Peter H VerburgMVU AmsterdamOlanda
399David D PollardMPennsylvania State UniversitySUA
400Yong GengMShanghai Jiao Tong UniversityChina
401David William InouyeMRocky Mountain Biological LaboratorySUA
402Naota HanasakiMNational Institute for Environmental StudiesJaponia
403Mikhail V ChesterMArizona State UniversitySUA
404Gen-Xing PanMNanjing Agricultural UniversityChina
405Mathias R VuilleMUniversity at Albany, State University of New YorkSUA
406Tim H SparksMUniversity of Life Sciences in PoznańPolonia
407Hideo ShiogamaMNational Institute for Environmental StudiesJaponia
408Craig C MoritzMAustralian National UniversityAustralia
409Martin HeroldMWageningen University & ResearchOlanda
410Gerrit LohmannMAlfred Wegener Institute for Polar and Marine ResearchGermania
411Thomas Lukas FrölicherMUniversity of BernElveția
412Linda O MearnsFNational Center for Atmospheric ResearchSUA
413Michel DéquéMUniversity of ToulouseFranța
414Kiyoshi TakahashiMNational Institute for Environmental StudiesJaponia
415Andrew GettelmanMNational Center for Atmospheric ResearchSUA
416Martin WildMETH ZurichElveția
417Kenneth Jay BooteMUniversity of FloridaSUA
418Rachel F WarrenFUniversity of East AngliaMarea Britanie
419Corey J A BradshawMFlinders UniversityAustralia
420Thomas W HertelMPurdue University West LafayetteSUA
421David Torbjorn Emanuel BastvikenMLinköping UniversitySuedia
422Judith PerlwitzFCooperative Institute for Research in Environmental SciencesSUA
423Louis Vincent VerchotMInternational Center for Tropical AgricultureColumbia
424Thomas John CrowleyMUniversity of EdinburghMarea Britanie
425H Scott MatthewsMCarnegie Mellon UniversitySUA
426Fei-Fei JinMUniversity of Hawaii at ManoaSUA
427Qiang ZhangMBeijing Normal UniversityChina
428John C FyfeMEnvironment and Climate Change CanadaCanada
429Martin HeimannMMax Planck Institute for BiogeochemistryGermania
430Walter Willem ImmerzeelMUtrecht UniversityOlanda
431Martin T SykesMLund UniversitySuedia
432Richard David PancostMUniversity of BristolMarea Britanie
433Mark B BushMFlorida Institute of TechnologySUA
434Christophe BarbraudMCentre d’Etudes Biologiques de ChizéFranța
435Harald K M BugmannMETH ZurichElveția
436Jian LuMPacific Northwest National LaboratorySUA
437Jesús Julio CamareroMInstituto Pirenaico de EcologíaSpania
438Gui-Rui YuMInstitute of Geographic Sciences and Natural Resources ResearchChina
439Jim William HallMUniversity of OxfordMarea Britanie
440L Ruby LeungFPacific Northwest National LaboratorySUA
441Ricardo Machado TrigoMUniversity of LisbonPortugalia
442Lloyd Samuel PeckMBritish Antarctic SurveyMarea Britanie
443Dennis L HartmannMUniversity of WashingtonSUA
444Jing-Yun FangFPeking UniversityChina
445Jizhong ZhouMUniversity of OklahomaSUA
446Neil J HolbrookMUniversity of TasmaniaAustralia
447Qiang FuMNortheast Agricultural UniversityChina
448Toshio YamagataMJaponia Agency for Marine-Earth Science and TechnologyJaponia
449Irene LorenzoniFUniversity of East AngliaMarea Britanie
450Marco BindiMUniversity of FlorenceItalia
451David Robert ChadwickMBangor UniversityMarea Britanie
452John Christopher MooreMBeijing Normal UniversityChina
453Andreas OschliesMGEOMAR Helmholtz Centre for Ocean Research KielGermania
454Quan-Sheng GeMInstitute of Geographic Sciences and Natural Resources ResearchChina
455John Paul SmolMQueen’s UniversityCanada
456José Antonio MarengoMCentro Nacional de Monitoramento e Alertas de Desastres NaturaisBrazilia
457Edward HannaMUniversity of LincolnMarea Britanie
458Gerrit HoogenboomMUniversity of FloridaSUA
459Scott Brendan PowerMBureau of MeteorologyAustralia
460Edouard BardMCentre for Research and Teaching in Environmental GeoscienceFranța
461Shi-Qiang WanMHebei UniversityChina
462Sari R KovatsFLondon School of Hygiene & Tropical MedicineMarea Britanie
463Michael J PratherMUniversity of California, IrvineSUA
464Fulco LudwigMWageningen University & ResearchOlanda
465Marc F P BierkensMUtrecht UniversityOlanda
466Bob C C Van Der ZwaanMUniversity of AmsterdamOlanda
467Paul Andrew MayewskiMUniversity of MaineSUA
468Terry V CallaghanMNational Research Tomsk State UniversityRusia
469Frank J WentzMRemote Sensing Systems (SUA)SUA
470Hans PretzschMTechnical University of MunichGermania
471Noel Sebastian KeenlysideMUniversity of BergenNorvegia
472Franțasco CherubiniMNorwegian University of Science and TechnologyNorvegia
473Richard Philip AllanMUniversity of ReadingMarea Britanie
474Damien A FordhamMUniversity of AdelaideAustralia
475Toke Thomas HøyeMAarhus UniversityDanemarca
476Nicolas GruberMETH ZurichElveția
477Ben KravitzMPacific Northwest National LaboratorySUA
478Pertti J Nnames MartikainenMUniversity of Eastern FinlandaFinlanda
479Johan W SixMETH ZurichElveția
480William D CollinsMLawrence Berkeley National LaboratorySUA
481Terje Koren BerntsenMCenter for International Climate and Environmental ResearchNorvegia
482Aixue HuMNational Center for Atmospheric ResearchSUA
483Sirkku K JuholaFUniversity of HelsinkiFinlanda
484Hiroyuki MurakamiMUniversity Corporation for Atmospheric ResearchSUA
485Eugene V RozanovMETH ZurichElveția
486Toshihiko MasuiMNational Institute for Environmental StudiesJaponia
487Roberto Cesar IzaurraldeMUniversity of Maryland, College ParkSUA
488Bin WangMUniversity of Hawaii at ManoaSUA
489Atul K JainMUniversity of Illinois at urbana-ChampaignSUA
490Chaoqun LuMIowa State UniversitySUA
491Christian HuggelMUniversity of ZurichElveția
492David P RowellMMet OfficeMarea Britanie
493Benjamin SmithMLund UniversitySuedia
494Ming FengMCommonwealth Scientific and Industrial Research OrganisationAustralia
495Loretta J MickleyFHarvard UniversitySUA
496Bruce A MccarlMTexas A&M UniversitySUA
497Deliang ChenMUniversity of GothenburgSuedia
498Erik JeppesenMAarhus UniversityDanemarca
499Carl BeierkuhnleinMUniversity of BayreuthGermania
500Christopher Paul Oliver ReyerMPotsdam Institute for Climate Impact ResearchGermania
501Laurens M BouwerMHelmholtz-Zentrum Geesthacht Centre for Materials and Coastal ResearchGermania
502Ben B B BoothMMet OfficeMarea Britanie
503Ellen ThomasFWesleyan UniversitySUA
504Colm SweeneyMEarth System Research LaboratorySUA
505Martin BenistonMUniversity of GenevaElveția
506Andrew David KingMUniversity of MelbourneAustralia
507Masahiro WatanabeMUniversity of TokyoJaponia
508David G StreetsMArgonne National LaboratorySUA
509Christopher S BrethertonMUniversity of WashingtonSUA
510Eike LuedelingMUniversity of BonnGermania
511Peter John WebsterMGeorgia Institute of TechnologySUA
512Bingyi WuMInstitute of Atmospheric PhysicsChina
513Samuel SomotMUniversity of ToulouseFranța
514Peng BiMUniversity of AdelaideAustralia
515Jian-Ping HuangMLanzhou UniversityChina
516Fa-Hu ChenMLanzhou UniversityChina
517Chong-Yu XuMUniversity of OsloNorvegia
518Adam A ScaifeMMet OfficeMarea Britanie
519Henry F DiazMUniversity of Hawaii at ManoaSUA
520Marc EstiarteMCentre for Research on Ecology and Forestry ApplicationsSpania
521Adam H SobelMColumbia UniversitySUA
522Melanie Jane LengFBritish Geological SurveyMarea Britanie
523Masahide KimotoMUniversity of TokyoJaponia
524Stephen E WilliamsMJames Cook UniversityAustralia
525Ya-Ning ChenFXinjiang Institute of Ecology and GeographyChina
526Qianlai ZhuangMPurdue University West LafayetteSUA
527Miroslav TrnkaMMendel University BrnoCehia
528ursula RöhlFUniversity of BremenGermania
529Buwen W DongMUniversity of ReadingMarea Britanie
530Andrei P SokolovMMassachusetts Institute of TechnologySUA
531Francisco Javier Doblas-ReyesMBarcelona Supercomputing CenterSpania
532Tan-Dong YaoMInstitute of Tibetan Plateau ResearchChina
533Richard Alan FeelyMPacific Marine Environmental LaboratorySUA
534George J BoerMEnvironment and Climate Change CanadaCanada
535Fusuo S ZhangMChina Agricultural UniversityChina
536Magdalena Alonso BalmasedaFEuropean Centre for Medium-Range Weather ForecastsMarea Britanie
537Paula Ann HarrisonFUK Centre for Ecology & HydrologyMarea Britanie
538Yi-Ming WeiMBeijing Institute of TechnologyChina
539Ngar-Cheung LauMChinese University of Hong KongChina
540William H SchlesingerMCary Institute of Ecosystem StudiesSUA
541Pascale BraconnotFUniversity of Paris-SaclayFranța
542Eric GuilyardiMUniversity of ReadingMarea Britanie
543Nadine Anne MarshallFJames Cook UniversityAustralia
544Kenneth Marc StrzepekMMassachusetts Institute of TechnologySUA
545David Thomas TissueMWestern Sydney UniversityAustralia
546Klaus KellerMPennsylvania State UniversitySUA
547Lennart O BengtssonMUniversity of ReadingMarea Britanie
548Alan F HamletMUniversity of Notre DameSUA
549Claus BeierMUniversity of CopenhagenDanemarca
550Jürg LuterbacherMUniversity of GiessenGermania
551Chang-Sheng LiMUniversity of New HampshireSUA
552Shabbir Hussaini GheewalaMKing Mongkut’s University of Technology ThonburiTailanda
553Amit KumarMUniversity of AlbertaCanada
554Pramod Kumar AggarwalMBorlaug Institute for South AsiaIndia
555John E WalshMUniversity of Alaska FairbanksSUA
556Mojib LatifMGEOMAR Helmholtz Centre for Ocean Research KielGermania
557Tim LiMUniversity of Hawaii at ManoaSUA
558Yves Y G BergeronMUniversité du Québec en Abitibi-TémiscamingueCanada
559Katrin Böhning-GaeseFGoethe University FrankfurtGermania
560Ayako Abe-OuchiFUniversity of TokyoJaponia
561Elise G PendallFWestern Sydney UniversityAustralia
562Chang-Hoi HoMSeoul National UniversityCoreea de Sud
563Johann H JungclausMMax Planck Institute for MeteorologyGermania
564Daniela JacobFHelmholtz-Zentrum Geesthacht Centre for Materials and Coastal ResearchGermania
565Xiang-Ming XiaoMUniversity of OklahomaSUA
566Alan K KnappMColorado State UniversitySUA
567Anke JentschFUniversity of BayreuthGermania
568Shubha SathyendranathFPlymouth Marine LaboratoryMarea Britanie
569Alessandro DosioMJoint Research CentreItalia
570Alex Q HuangMThe University of Texas at AustinSUA
571Daniel J JacobMHarvard UniversitySUA
572Zbigniew W KundzewiczMPolish Academy of SciencesPolonia
573Leo J HoflandMErasmus MCOlanda
574Heather L MacleanFUniversity of TorontoCanada
575Klaus Butterbach-BahlMKarlsruhe Institute of TechnologyGermania
576Thierry FichefetMCatholic University of LouvainBelgia
577Qiu’An ZhuUNorth West Agriculture and Forestry UniversityChina
578Ibrahim DincerMUniversity of Ontario Institute of TechnologyCanada
579Stephen Michael OgleMColorado State UniversitySUA
580Elizabeth A FultonFCommonwealth Scientific and Industrial Research OrganisationAustralia
581Laurent TerrayMUniversity of ToulouseFranța
582Ronald G PrinnMMassachusetts Institute of TechnologySUA
583Akio KitohMJaponia Meteorological AgencyJaponia
584William J SydemanMFarallon InstituteSUA
585Stephen M GriffiesMPrinceton UniversitySUA
586Jason Robert RohrMUniversity of Notre DameSUA
587Meine Van NoordwijkMWageningen University & ResearchOlanda
588Xuhui ZhouMEast China Normal UniversityChina
589Jean JouzelMLaboratoire des Sciences du Climat et de l’EnvironnementFranța
590Ralph R SchneiderMKiel UniversityGermania
591Enrica De CianFCa Foscari University of VeniceItalia
592Swadhin Kumar BeheraMJaponia Agency for Marine-Earth Science and TechnologyJaponia
593J David NeelinMUniversity of California, Los AngelesSUA
594Robert Martin ReesMScotland’s Rural CollegeMarea Britanie
595G Philip RobertsonMMichigan State UniversitySUA
596Jian-Chu XuMKunming Institute of BotanyChina
597Martin EdwardsMMarine Biological Association of the Marea BritanieMarea Britanie
598Anthony D Del GenioMGoddard Institute for Space StudiesSUA
599Sergio Martín Vicente-SerranoMInstituto Pirenaico de EcologíaSpania
600Dick KroonMUniversity of EdinburghMarea Britanie
601Arthur GesslerMSwiss Federal Institute for Forest, Snow and Landscape ResearchElveția
602Juergen KreylingMUniversity of GreifswaldGermania
603David Keith Alan BarnesMBritish Antarctic SurveyMarea Britanie
604Andrey V GanopolskiMPotsdam Institute for Climate Impact ResearchGermania
605Qiang-Zhe ZhangMTsinghua UniversityChina
606Tristan David PearceMUniversity of Northern British ColumbiaCanada
607Jing-Jia LuoFNanjing University of Information Science and TechnologyChina
608Shi-Ping WangMInstitute of Tibetan Plateau ResearchChina
609Carlo CarraroMCa Foscari University of VeniceItalia
610Zhi-Sheng AnMInstitute of Earth EnvironmentChina
611Klaus HubacekMUniversity of GroningenOlanda
612Gabriele VillariniMUniversity of IowaSUA
613Jos LelieveldMMax Planck Institute for ChemistryGermania
614John Adrian PyleMUniversity of CambridgeMarea Britanie
615Roberto SchaefferMFederal University of Rio de JaneiroBrazilia
616Grégory BeaugrandMLaboratoire d’Océanologie et de GéosciencesFranța
617Arun KumarMNational Centers for Environmental PredictionSUA
618Jong-Seong KugMPohang University of Science and TechnologyCoreea de Sud
619Ming ZhaoMGeophysical Fluid Dynamics LaboratorySUA
620Ray F WeissMUniversity of California, San DiegoSUA
621Charles A StockMGeophysical Fluid Dynamics LaboratorySUA
622Zhengyu LiuMThe Ohio State UniversitySUA
623Shinjiro KanaeMTokyo Institute of TechnologyJaponia
624Xavier FettweisMUniversity of LiègeBelgia
625Chunzai WangMSouth China Sea Institute Of OceanologyChina
626Andreas HamannMUniversity of AlbertaCanada
627Yakov V KuzyakovMUniversity of GöttingenGermania
628Axel MichaelowaMUniversity of ZurichElveția
629Jessica J HellmannFUniversity of MinnesotaSUA
630Hugues GoosseMCatholic University of LouvainBelgia
631Kris VerheyenMGhent UniversityBelgia
632Joyeeta GuptaFUniversity of AmsterdamOlanda
633Philip J WardMVU AmsterdamOlanda
634Ge SunMUS Forest ServiceSUA
635Patrick WillemsMKU LeuvenBelgia
636Martin-Philippe GirardinMCanadian Forest ServiceCanada
637Boris DewitteMCatholic University of the NorthChile
638Tim CowanMBureau of MeteorologyAustralia
639Klaus Hasselmann HasselmannMMax Planck Institute for MeteorologyGermania
640Joan RieradevallMAutonomous University of BarcelonaSpania
641Roderik S W Van De WalMUtrecht UniversityOlanda
642Peter M GroffmanMCary Institute of Ecosystem StudiesSUA
643John HarteMUniversity of California, BerkeleySUA
644Gary Wynn YoheMWesleyan UniversitySUA
645Edwin P MaurerMSanta Clara UniversitySUA
646Willy TinnerMUniversity of BernElveția
647Graeme L StephensMJet Propulsion LabSUA
648Michael EbyMUniversity of VictoriaCanada
649Philippe PeylinMLaboratoire des Sciences du Climat et de l’EnvironnementFranța
650Jing Ming ChenMTulane UniversitySUA
651Brajesh Kumar SinghMWestern Sydney UniversityAustralia
652Vijay Pal SinghMTexas A&M UniversitySUA
653Jed Oliver KaplanMUniversity of Hong KongChina
654Jason Peter EvansMUNSW SydneyAustralia
655Reiner WassmannMInternational Rice Research InstituteFilipine
656Michael SchulzMNorwegian Meteorological InstituteNorvegia
657Andries F HofMUtrecht UniversityOlanda
658Bryan Nolan ShumanMUniversity of WyomingSUA
659Timothy John WallingtonMFord Motor Company (SUA)SUA
660Steven W J LambertsMErasmus MCOlanda
661Taikan OkiMUniversity of TokyoJaponia
662Jagadish ShuklaMGeorge Mason UniversitySUA
663Shi-Chang KangMNorthwest Institute of Eco-Environment and ResourcesChina
664Rolf Anker ImsMUniversity of Tromsø – The Arctic University of NorvegiaNorvegia
665Seppo Lauri Pellervo KellomäkiMUniversity of Eastern FinlandaFinlanda
666Brian G McconkeyMAgriculture and Agriculture-Food CanadaCanada
667Nina BuchmannFETH ZurichElveția
668Masa KageyamaMLaboratoire des Sciences du Climat et de l’EnvironnementFranța
669Ben P KirtmanMUniversity of MiamiSUA
670Jerry F TjiputraMBjerknes Centre for Climate ResearchNorvegia
671Rui RosaMUniversity of LisbonPortugalia
672Michael SarntheinMKiel UniversityGermania
673Ben P Bond-LambertyMUniversity of Maryland, College ParkSUA
674In-Sik KangMSecond Institute of OceanographyChina
675William D SoleckiMHunter CollegeSUA
676Shun-Lin LiangFUniversity of Maryland, College ParkSUA
677Anne De VernalFUniversity of Quebec at MontrealCanada
678Sara González-GarcíaFUniversity of Santiago de CompostelaSpania
679Michael K GaganMAustralian National UniversityAustralia
680Jason BeringerMUniversity of Western AustraliaAustralia
681Ulrich CubaschMFree University of BerlinGermania
682Huijun WangFNanjing University of Information Science and TechnologyChina
683Jin-Ho YoonMGwangju Institute of Science and TechnologyCoreea de Sud
684Tim N PalmerMUniversity of OxfordMarea Britanie
685Ping ChangMTexas A&M UniversitySUA
686Johannes Hans C CornelissenMVU AmsterdamOlanda
687Brian S T HelmuthMNortheastern UniversitySUA
688Joan O GrimaltMInstitute of Environmental Assessment and Water ResearchSpania
689Valentina KrysanovaFPotsdam Institute for Climate Impact ResearchGermania
690Nico EisenhauerMLeipzig UniversityGermania
691Stefan HagemannMHelmholtz-Zentrum Geesthacht Centre for Materials and Coastal ResearchGermania
692Soon-Il AnMYonsei UniversityCoreea de Sud
693Eduardo ZoritaMHelmholtz-Zentrum Geesthacht Centre for Materials and Coastal ResearchGermania
694Lalit KumarMUniversity of New EnglandAustralia
695Hans Von StorchMHelmholtz-Zentrum Geesthacht Centre for Materials and Coastal ResearchGermania
696Toshihiko TakemuraMKyushu UniversityJaponia
697David Meldrum HannahMUniversity of BirminghamMarea Britanie
698Ashish SharmaMUNSW SydneyAustralia
699Robert S AndersonMNorthern Arizona UniversitySUA
700Sang-Wook YehMHanyang UniversityCoreea de Sud
701Bart MuysMKU LeuvenBelgia
702Jean Claude ReubiMUniversity of BernElveția
703S George H PhilanderMPrinceton UniversitySUA
704Shi-Rong LiuMChinese Academy of ForestryChina
705Jukka Taneli HeinonenMUniversity of IslandaIslanda
706Raghu G MurtuguddeMUniversity of Maryland, College ParkSUA
707Anthony J RosatiMGeophysical Fluid Dynamics LaboratorySUA
708Davey Leonard JonesMBangor UniversityMarea Britanie
709Julia Mary SlingoFMet OfficeMarea Britanie
710Anthony G BarnstonMColumbia UniversitySUA
711Martin Kumar PatelMUniversity of GenevaElveția
712James S RisbeyMCSIRO Ocean and AtmosphereAustralia
713John Philip BurrowsMUniversity of BremenGermania
714Joël GuiotMCentre for Research and Teaching in Environmental GeoscienceFranța
715Fred KucharskiMInternational Centre for Theoretical PhysicsItalia
716Donald J WuebblesMUniversity of Illinois at urbana-ChampaignSUA
717Thomas Højlund ChristensenMTechnical University of DanemarcaDanemarca
718Ülo ManderMUniversity of TartuEstonia
719Ren-Guang WuMInstitute of Atmospheric PhysicsChina
720Upmanu LallMColumbia UniversitySUA
721Hjalmar LaudonMSwedish University of Agricultural SciencesSuedia
722Chris J C ReasonMUniversity of Cape TownAfrica de Sud
723Tek Narayan MaraseniMUniversity of Southern QueenslandAustralia
724Bin ChenMBeijing Normal UniversityChina
725Carlos Clemente CerriMUniversity of São PauloBrazilia
726Hiroshi KawamuraMTohoku UniversityJaponia
727Michal KuceraMUniversity of BremenGermania
728Antoni Rosell-MeléMAutonomous University of BarcelonaSpania
729Igor’Ivanovich MokhovMLomonosov Moscow State UniversityRusia
730Warwick F VincentMLaval UniversityCanada
731William F RuddimanMUniversity of VirginiaSUA
732Yongqiang YuMInstitute of Atmospheric PhysicsChina
733Sybren S DrijfhoutMUniversity of SouthamptonMarea Britanie
734Xavier GabarrellMAutonomous University of BarcelonaSpania
735Rien AertsMVU AmsterdamOlanda
736Gert-Jan ReichartMUtrecht UniversityOlanda
737Uwe MikolajewiczMMax Planck Institute for MeteorologyGermania
738Carlos Eduardo Pellegrino CerriMUniversity of São PauloBrazilia
739Robert N StavinsMHarvard UniversitySUA
740Peter J MinnettMUniversity of MiamiSUA
741Colin Michael HallMUniversity of CanterburyNoua Zeelandă
742Kerry H CookFThe University of Texas at AustinSUA
743Jin-Yi YuMUniversity of California, IrvineSUA
744Louis R IversonMUS Forest ServiceSUA
745Gang HuangMInstitute of Atmospheric PhysicsChina
746Harry H HendonMBureau of MeteorologyAustralia
747Ute Maria SkibaFUK Centre for Ecology & HydrologyMarea Britanie
748Kevin Robert GurneyMNorthern Arizona UniversitySUA
749Simon L HalesMUniversity of OtagoNoua Zeelandă
750Arthur J MillerMUniversity of California, San DiegoSUA
751Xueshun ChenMColumbia UniversitySUA
752Jian-Ping LiMQingdao National Laboratory for Marine Science and TechnologyChina
753Andrew J PitmanMUNSW SydneyAustralia
754Siegfried D SchubertMScience Systems and Applications (SUA)SUA
755Syukuro ManabeMPrinceton UniversitySUA
756Walter C OechelMSan Diego State UniversitySUA
757Lesley A HughesFMacquarie UniversityAustralia
758Richard James MatearMUniversity of TasmaniaAustralia
759Simon Joseph O’DohertyMUniversity of BristolMarea Britanie
760Annette L CowieFUniversity of New EnglandAustralia
761Lixin WuMOcean University of ChinaChina
762Martin ClaussenMMax Planck Institute for MeteorologyGermania
763Wei RenMUniversity of KentuckySUA
764Miko Uwe Franz KirschbaumMLandcare ResearchNoua Zeelandă
765Craig James DonlonMEuropean Space Research and Technology CentreOlanda
766Erik KjellströmMSwedish Meteorological and Hydrological InstituteSuedia
767Imke J M De BoerFWageningen University & ResearchOlanda
768Seung-Ki MinMPohang University of Science and TechnologyCoreea de Sud
769Ji-Quan ChenMMichigan State UniversitySUA
770Manoj M JoshiMUniversity of East AngliaMarea Britanie
771John B BradfordM
772Fred Fokko HattermannMPotsdam Institute for Climate Impact ResearchGermania
773Wilfried HaeberliMUniversity of ZurichElveția
774Delia W OppoFWoods Hole Oceanographic InstitutionSUA
775Raymond R TanMDe La Salle UniversityFilipine
776Wen ChenFInstitute of Atmospheric PhysicsChina
777Robert Michael SchellerMNorth Carolina State UniversitySUA
778Song YangMSun Yat-sen UniversityChina
779Trevor Charles PlattMPlymouth Marine LaboratoryMarea Britanie
780Hongyan LiuFPeking UniversityChina
781Peter BraesickeMKarlsruhe Institute of TechnologyGermania
782Markus StoffelMUniversity of GenevaElveția
783Er-Da LinMInstitute of Environment and Sustainable Development in AgricultureChina
784Neville NichollsMMonash UniversityAustralia
785Guohe H HuangMUniversity of ReginaCanada
786Guang-Sheng ZhouMChina Meteorological AdministrationChina
787Frank Edgar Muller-KargerMUniversity of South FloridaSUA
788John F ScinoccaMEnvironment and Climate Change CanadaCanada
789Yasuaki HijiokaMNational Institute for Environmental StudiesJaponia
790Chris S M TurneyMUNSW SydneyAustralia
791James W JonesMUniversity of FloridaSUA
792Marco MoriondoMNational Research CouncilItalia
793Martyn P ChipperfieldMUniversity of LeedsMarea Britanie
794Stephan HarrisonMUniversity of ExeterMarea Britanie
795Eun-Sung ChungMSeoul National University of Science and TechnologyCoreea de Sud
796Carlos Roberto MechosoMUniversity of California, Los AngelesSUA
797Robert C ThunellMUniversity of South CarolinaSUA
798Darryn W WaughMJohns Hopkins UniversitySUA
799Stan Duane WullschlegerMOak Ridge National LaboratorySUA
800Hans RenssenMUniversity of South-Eastern NorvegiaNorvegia
801Michael GhilMUniversity of California, Los AngelesSUA
802Wilco HazelegerMWageningen University & ResearchOlanda
803Raymond L DesjardinsMAgriculture and Agriculture-Food CanadaCanada
804Gumersindo FeijooMUniversity of Santiago de CompostelaSpania
805Stephen E ZebiakMColumbia UniversitySUA
806John C H ChiangMUniversity of California, BerkeleySUA
807William Richard PeltierMUniversity of TorontoCanada
808Chuan–Chou ShenMNational Taiwan UniversityTaiwan
809Christel PrudhommeFEuropean Centre for Medium-Range Weather ForecastsMarea Britanie
810Hee-Jun ChangMPortland State UniversitySUA
811Jie ChenMWuhan UniversityChina
812Qing-Long YouMFudan UniversityChina
813Xun-Hua ZhengMInstitute of Atmospheric PhysicsChina
814Rajib ShawMKeio UniversityJaponia
815Yan-Fen WangMUniversity of Chinese Academy of SciencesChina
816Dietmar DommengetMMonash UniversityAustralia
817Won-Sun ParkMGEOMAR Helmholtz Centre for Ocean Research KielGermania
818Henk Anton DijkstraMUtrecht UniversityOlanda
819Duane E WaliserMJet Propulsion LabSUA
820Zeng-Zhen HuMNational Centers for Environmental PredictionSUA
821Himanshu PathakMCentral Rice Research InstituteIndia
822Klaus FraedrichMMax Planck Institute for MeteorologyGermania
823Dominic MoranMUniversity of EdinburghMarea Britanie
824Wen-Jie DongMSun Yat-sen UniversityChina
825Jun-Guo LiuMSouthern University of Science and TechnologyChina
826James A CartonMUniversity of Maryland, College ParkSUA
827Michael BuchwitzMUniversity of BremenGermania
828Mark R JuryMUniversity of ZululandAfrica de Sud
829Laurent LiMLaboratoire de Météorologie DynamiqueFranța
830James L KinterMGeorge Mason UniversitySUA
831Nicholas C CoopsMUniversity of British ColumbiaCanada
832Arvin R MosierMUniversity of MelbourneAustralia
833Xiao-Min FangMInstitute of Tibetan Plateau ResearchChina
834Ralf KieseMKarlsruhe Institute of TechnologyGermania
835Claudia Wagner-RiddleFUniversity of GuelphCanada
836Kristopher B KarnauskasMUniversity of Colorado BoulderSUA
837Silvio GualdiMEuro-Mediterranean Center for Climate ChangeItalia
838Rong-Hua ZhangMInstitute of OceanologyChina
839Joaquim Ginete PintoMKarlsruhe Institute of TechnologyGermania
840Colin David ButlerMAustralian National UniversityAustralia
841Antonio NavarraMEuro-Mediterranean Center for Climate ChangeItalia
842Heli M PeltolaFUniversity of Eastern FinlandaFinlanda
843Yusuke YokoyamaMUniversity of TokyoJaponia
844Heikki Tapani SeppäMUniversity of HelsinkiFinlanda
845Atsushi SuzukiMGeological Survey of JaponiaJaponia
846Hong-Shi HeFUniversity of MissouriSUA
847Bohua HuangMGeorge Mason UniversitySUA
848Christopher William WoodallMUS Forest ServiceSUA
849Marc A RosenMUniversity of Ontario Institute of TechnologyCanada
850Elfatih A B EltahirMMassachusetts Institute of TechnologySUA
851Hervé DouvilleMUniversity of ToulouseFranța
852Lisa Cirbus SloanFUniversity of California, Santa CruzSUA
853Claude J FrankignoulMSorbonne UniversityFranța
854Rob B DellinkMOrganisation For Economic Co-Operation and DevelopmentFranța
855Hodaka KawahataMUniversity of TokyoJaponia
856Richard J EckardMUniversity of MelbourneAustralia
857Jérôme G VialardMSorbonne UniversityFranța
858Jürgen ScheffranMUniversity of HamburgGermania
859Rosalia SantoleriFNational Research CouncilItalia
860Gilles RamsteinMLaboratoire des Sciences du Climat et de l’EnvironnementFranța
861Amy C ClementFUniversity of MiamiSUA
862Timo VesalaMUniversity of HelsinkiFinlanda
863Qiang YuMUniversity of Technology SydneyAustralia
864Zhengtang GuoMInstitute of Geology and GeophysicsChina
865Qin-Yu LiuMOcean University of ChinaChina
866Matthieu LengaigneMSorbonne UniversityFranța
867Antonio J BusalacchiMUniversity Corporation for Atmospheric ResearchSUA
868Wilfried WiniwarterMInternational Institute for Applied Systems AnalysisAustria
869Robby StoksMKU LeuvenBelgia
870Gregory R FoltzMAtlantic Oceanographic and Meteorological LaboratorySUA
871Walter Leal FilhoMHamburg University of Applied SciencesGermania
872Ulrike HerzschuhFUniversity of PotsdamGermania
873Rainer GersondeMAlfred Wegener Institute for Polar and Marine ResearchGermania
874Franțasco BoselloMUniversity of MilanItalia
875Michael K TippettMColumbia UniversitySUA
876Hermann BehlingMUniversity of GöttingenGermania
877Yoo-Geun HamMChonnam National UniversityCoreea de Sud
878Niall Patrick McnamaraMLancaster UniversityMarea Britanie
879Isabel CachoFUniversity of BarcelonaSpania
880Ian H SimmondsMUniversity of MelbourneAustralia
881Heiko PaethMUniversity of WürzburgGermania
882Ryo MizutaMJaponia Meteorological AgencyJaponia
883Dong-Xiao WangMSouth China Sea Institute Of OceanologyChina
884Gurvan V MadecMSorbonne UniversityFranța
885Norman J RosenbergM
886Raul Miguel LuqueMUniversity of CórdobaSpania
887Jiang ZhuMInstitute of Atmospheric PhysicsChina
888João Andrade SantosMUniversity of Trás-os-Montes and Alto DouroPortugalia
889Seita EmoriMNational Institute for Environmental StudiesJaponia
890Shuguang LiuMCentral South University of Forestry and TechnologyChina
891Cathy L WhitlockFMontana State UniversitySUA
892Zicheng YuMLehigh UniversitySUA
893Jürg FuhrerMAgroscopeElveția
894Guoyong LengMUniversity of OxfordMarea Britanie
895Xiao-Hong ChenFSun Yat-sen UniversityChina
896Christophe Eugène MenkesMInstitute of Research for the DevelopmentNoua Caledonie
897Martin DamerisMGerman Aerospace CenterGermania
898Francisco Javier SierroMUniversity of SalamancaSpania
899David L PetersonMPacific Northwest Research StationSUA
900Wim De VriesMWageningen University & ResearchOlanda
901Pascal YiouMLaboratoire des Sciences du Climat et de l’EnvironnementFranța
902Subrata PradhanMInstitute for Plasma ResearchIndia
903Jian-Xin ZhaoMUniversity of QueenslandAustralia
904Kyung-Ja HaFPusan National UniversityCoreea de Sud
905David B EnfieldMUniversity of MiamiSUA
906José-Abel FloresMUniversity of SalamancaSpania
907Martial Michel Yoric BernouxMFood and Agriculture Organization of the United NationsItalia
908Georgia DestouniFStockholm UniversitySuedia
909Yao HuangMInstitute of Earth EnvironmentChina
910Christoph Cornelius RaibleMUniversity of BernElveția
911Gerold WeferMUniversity of BremenGermania
912Sei-Ichi SaitohMHokkaido UniversityJaponia
913Pavel E TarasovMFree University of BerlinGermania
914Subimal GhoshMIndian Institute of Technology BombayIndia
915Pascal BoeckxMGhent UniversityBelgia
916Shangfeng ChenMInstitute of Atmospheric PhysicsChina
917Jun-Qiang XiaMWuhan UniversityChina
918Thian Yew T Y GanMUniversity of AlbertaCanada
919Lonnie G ThompsonMThe Ohio State UniversitySUA
920Justo Pastor CastañoMUniversity of CórdobaSpania
921Akihiko ItoMNational Institute for Environmental StudiesJaponia
922Weiqing HanFUniversity of Colorado BoulderSUA
923Ian Vázquez-RoweMPontifical Catholic University of PeruPeru
924Zhong-Bo YuMHohai UniversityChina
925Volker GreweMDelft University of TechnologyOlanda
926Yuzuru MatsuokaMKyoto UniversityJaponia
927Jouni RäisänenMUniversity of HelsinkiFinlanda
928Sho-Shiro MinobeMHokkaido UniversityJaponia
929Fausto Miguel Cereja Seixas FreireMUniversity of CoimbraPortugalia
930Jonathan H JiangMJet Propulsion LabSUA
931Johannes OerlemansMUtrecht UniversityOlanda
932Andrew W RobertsonMColumbia UniversitySUA
933Yan DuMSouth China Sea Institute Of OceanologyChina
934H E Markus MeierMLeibniz Institute for Baltic Sea ResearchGermania
935François P BrissetteMÉcole de Technologie SupérieureCanada
936Ujendra KumarMUniversity of British ColumbiaCanada
937Sébastien MassonMSorbonne UniversityFranța
938Heinrich BovensmannMUniversity of BremenGermania
939Erika CoppolaFInternational Centre for Theoretical PhysicsItalia
940Zhi-Feng YangMBeijing Normal UniversityChina
941Carlo GiupponiMCa Foscari University of VeniceItalia
942Hisashi NakamuraMUniversity of TokyoJaponia
943Achim BräuningMUniversity of Erlangen-NurembergGermania
944Eli TzipermanFHarvard UniversitySUA
945Slobodan P P SimonovicMWestern UniversityCanada
946Fei ZhengMInstitute of Atmospheric PhysicsChina
947Balaji RajagopalanMUniversity of Colorado BoulderSUA
948Wanqiu WangFNational Centers for Environmental PredictionSUA
949Belén Rodríguez-FonsecaFComplutense University of MadridSpania
950Laurent D LabeyrieM
951Hai-Long LiuMInstitute of Atmospheric PhysicsChina
952Ke-Fu YuMGuangxi UniversityChina
953Subhashish BhattacharyaMNorth Carolina State UniversitySUA
954Peng-Fei LinMInstitute of Atmospheric PhysicsChina
955Tomoki TozukaMUniversity of TokyoJaponia
956Dalia Dalia StreimikieneFLituanian Institute of Agrarian EconomicsLituania
957Jinwon KimMNational Institute of Meteorological SciencesCoreea de Sud
958Sangam ShresthaMAsian Institute of TechnologyTailanda
959Hao-Xin WangMChina Institute of Water Resources and Hydropower ResearchChina
960Marie-Alexandrine SicreFSorbonne UniversityFranța
961Warren B WhiteMUniversity of California, San DiegoSUA
962Peter R GraceMQueensland University of TechnologyAustralia
963Vincent MoronMCentre for Research and Teaching in Environmental GeoscienceFranța
964Scott Xiaochuan ChangMUniversity of AlbertaCanada
965June-Yi LeeFPusan National UniversityCoreea de Sud
966Matthias PrangeMUniversity of BremenGermania
967Hong-Li RenFChina Meteorological AdministrationChina
968Jian-Qi SunMInstitute of Atmospheric PhysicsChina
969Harald KunstmannMKarlsruhe Institute of TechnologyGermania
970Aurore VoldoireFUniversity of ToulouseFranța
971Min-Te ChenMNational Taiwan Ocean UniversityTaiwan
972Xiu-Qun YangFNanjing UniversityChina
973James B ElsnerMFlorida State UniversitySUA
974Chellappan GnanaseelanMIndian Institute of Tropical MeteorologyIndia
975Shao-Hong WuFInstitute of Geographic Sciences and Natural Resources ResearchChina
976Amadeu Mortágua Velho Maia SoaresMUniversity of AveiroPortugalia
977Robert Andrew WellerMWoods Hole Oceanographic InstitutionSUA
978Bertrand ChapronMFrench Research Institute for Exploitation of the SeaFranța
979Pin-Xian WangMTongji UniversityChina
980Wen-Ling ZhouFCity University of Hong KongChina
981Andreas MatzarakisMGerman Meteorological ServiceGermania
982Pierluigi CalancaMAgroscopeElveția
983Edwin K SchneiderMGeorge Mason UniversitySUA
984Mukand Singh BabelMAsian Institute of TechnologyTailanda
985Richard John GreatbatchMGEOMAR Helmholtz Centre for Ocean Research KielGermania
986Ri-Yu LuMUniversity of Chinese Academy of SciencesChina
987Gesine MollenhauerFAlfred Wegener Institute for Polar and Marine ResearchGermania
988Xian-Zhou ZhangMInstitute of Geographic Sciences and Natural Resources ResearchChina
989Alexey V EliseevMLomonosov Moscow State UniversityRusia
990Vasubandhu MisraMFlorida State UniversitySUA
991Alexander M IgnatovMCenter for Satellite Applications and ResearchSUA
992Nobuhito MoriMKyoto UniversityJaponia
993Simona MasinaFEuro-Mediterranean Center for Climate ChangeItalia
994Lydie Madeleine DupontFUniversity of BremenGermania
995Gang-Jian WeiMGuangzhou Institute of GeochemistryChina
996W Timothy LiuMJet Propulsion LabSUA
997Yuan LiuMInstitute of Earth EnvironmentChina
998Muthalagu RavichandranMMinistry of Earth SciencesIndia
999Fang-Li QiaoFMinistry of Natural ResourcesChina
1000Xin Jun ChenMShanghai Ocean UniversityChina

Sursa: https://www.reuters.com/investigates/special-report/climate-change-scientists-list/

Din aceeași categorie

Leave a Comment