Suprafaţa cultivabilă din estul României se concentrează în mâinile unor investitori danezi

Grupul agricol FirstFarms, controlat de investitori danezi, doreşte să-şi consolideze poziţia în partea de est a României, semnând contracte pe zece ani pentru luarea în arendă a 400 de hectare de pământ arabil. După semnarea acestui acord, First Farms va exploata 21.000 de hectare de teren arabil în România, din care 10.000 au trecut deja în proprietatea companiei.

Valoarea tranzacţiei pentru noile exploatări în arendă este calculată la 336.200 de euro. Este vorba despre o companie daneză pe acţiuni care cumpără şi modernizează companii din domeniul agricol cu scopul de a le îmbunătăţi activităţile în privinţa preţurilor şi a calităţii produselor lor.

Activităţile sale se desfăşoară în special în Cehia, Slovacia, România şi Ungaria. Potrivit presei din România, FirstFarms deţine deja un siloz cu o capacitate de 20.000 de tone în zona de est a României, iar la mijlocul anului 2020 a decis să se retragă parţial din partea de vest a acestei ţări balcanice, întrucât afacerile de acolo nu au dat rezultatele scontate.

Sursa: g4media.ro / Ypaithros / Traducerea: Carolina Ciulu (Rador)

Din aceeași categorie

Leave a Comment