Tehnologia Plasma Kinetics – soluție energetică pe bază de hidrogen cu zero emisii de carbon

Hidrogenul este cea mai curată și mai abundentă sursă de energie din lume. În prezent, stocarea hidrogenului necesită rezervoare de stocare lichide (criogenice) la presiune ridicată. Din păcate, alimentarea acestor rezervoare este costisitoare, iar infrastructura necesită întreținere intensivă.

Plasma Kinetics este prima companie care stochează hidrogenul sub forma unui film subțire nanostructurat activat de lumină. Inovația Plasma Kinetics constă în capacitatea unică de a filtra hidrogenul din gazele arse „ca un burete” la temperatură și presiune scăzute – reducând costurile. Hidrogenul captat poate fi stocat pe termen nelimitat și eliberat cu ajutorul luminii oricând este nevoie. Tehnologia Plasma Kinetics asigură hidrogen cu zero emisii de carbon, utilizând un sistem de infrastructură și transport al hidrogenului economic și sigur. Tehnologia se adaptează la necesarul de putere al oricărei aplicații.

Majoritatea hidrogenului utilizat astăzi provine din separarea hidrogenului din gazele naturale sau din electroliză, metode care consumă cantități mari de energie și necesită comprimare sau lichefiere cu consum mare de energie pentru stocare. Tranziția către hidrogen este împiedicată în primul rând de lipsa unei infrastructuri viabile care să poată capta, stoca și distribui eficient hidrogenul gazos.

Plasma Kinetics Hydrogen Energy System este singura soluție de captare, stocare și livrare a hidrogenului cu zero carbon. Tehnologia este capabilă să capteze zilnic tone de hidrogen fără emisii de carbon. În plus, este suficientă o infrastructură minimă iar hidrogenul se poate transporta în siguranță în întreaga lume.

Tehnologia permite eliminarea gazelor cu efect de seră din coșurile de fum, captând tone de hidrogen pur din flux fără a fi nevoie de aport suplimentar de energie. Fără pompe, fără substanțe chimice și fără energie electrică. Această tehnologie este singura soluție care poate asigura captarea, stocarea și livrarea hidrogenului 100% fără carbon. Toate produsele sunt reciclabile, iar producția este 100% cu zero carbon.

Plasma Kinetics va intra pe piețele comerciale cu o tehnologie care colectează și stochează hidrogenul rapid și în siguranță. Această tehnologie, derivată dintr-o aplicație a Departamentului de Apărare al SUA, permite captarea hidrogenului, stocarea sa pe perioade lungi și eliberarea pentru aplicații staționare și de transport.

Materialul nanofotonic brevetat Plasma Kinetics absoarbe hidrogenul la presiunea atmosferică standard și la temperatura ambiantă. Materialul absoarbe tone de hidrogen în câteva minute. Hidrogenul este eliberat prin lumină controlată la o puritate de +99,99%.

Plasma Kinetics folosește o structură nanofotonică stratificată cu un aliaj patentat cu memorie de formă care interacționează cu lumina. Straturile individuale au o grosime de numai câțiva angstromi, iar nanolitografia oferă structuri de suprafață care susțin eliberarea hidrogenului cu ajutorul luminii.

Utilizând tehnologia Plasma Kinetics. se pot capta gazele arse din coșurile de fum, hidrogenul fiind extras din aceste gaze și stocat sub formă solidă. Captarea fără generare de carbon reduce emisiile de gaze cu efect de seră. Tehnologia Plasma Kinetics asigură, de asemenea, captarea și stocarea hidrogenului verde provenit din surse solare sau eoliene de generare a energiei sau din electroliza la presiune scăzută.

Comparativ cu tehnologia bateriilor litiu-ion, stocarea este cu 30% mai ușoară, cu 7% mai mică și cu 17% mai puțin costisitoare per kWh. Sistemele de energie cinetică cu plasmă pot stoca volume și cantități mai mari decât în cazul sistemelor cu gaz comprimat peste 350 bar. Tehnologia Plasma Kinetics este mai ecologică și mai economică decât tehnologia H2 comprimat, fără a necesita energie de reformare, energie de pompare, presiune sau rezervoare din fibră de carbon.

Tehnologia Plasma Kinetics nu necesită o infrastructură de gaz comprimat pentru a capta, stoca, transporta sau livra hidrogen. Containerele de 19 litri furnizate către magazinele obișnuite vor permite clienților să returneze containerele goale în schimbul unora reîncărcate. Stocarea hidrogenului neinflamabil permite transportul aerian, rutier, feroviar sau naval fără restricții. Înlocuirea containerelor durează mai puțin de 5 minute, iar reîncărcarea acestora durează între 5 și 30 de minute. Autovehiculele și aeronavele pot fi realimentate la cald (fără oprirea motorului).

Plasma Kinetics plănuiește introducerea unor containere de 19 litri cu 500g de H2 pentru aplicații mobile (avioane, autovehicule și bărci). Containere mai mari, de 67m3 și 76m3 vor stoca 500kg și 1.000kg H2. Containerele mai mari vor fi folosite pentru captarea, stocarea și livrarea hidrogenului către aplicații mobile staționare sau de dimensiuni mari (navale și feroviare). Toate produsele sunt mai ușoare, mai mici și mai puțin costisitoare decât bateriile litiu-ion, au emisii zero de carbon și sunt, de asemenea, reutilizabile și reciclabile.

Avantajele tehnologiei Plasma Kinetics:

  • Depozitare sigură, neinflamabilă, a hidrogenului în formă solidă densă.
  • Nu este nevoie de energie sau presiune pentru a colecta și stoca hidrogenul cu zero carbon.
  • Filmul nano-fotonic rezistă la 150 de cicluri de reîncărcare și este complet reciclabil.
  • Nu sunt necesare conducte sau stații de pompare cu structură fixă.
  • Sisteme de casete, canistre sau containere care se pot reîncărca sau înlocui cu ușurință.
  • Materialele nu sunt toxice, iar elementele sunt ușor disponibile în întreaga lume.
  • Funcționare silențioasă

Sursa: https://plasmakinetics.com/

Din aceeași categorie