The Entertainer – sistem avansat de stocare a energiei care pune capăt dependenței de generatoarele diesel

Sectorul construcțiilor – în Hong Kong și în alte părți – se bazează în mare măsură pe generatoare diesel pentru alimentarea șantierelor. Arderea motorinei nu înseamnă doar poluarea aerului, ci și zgomot, ceea ce limitează programul de lucru pe șantierele urbane pentru a se asigura sănătatea mentală a rezidenților. În plus, generatoarele diesel sunt predispuse la probleme tehnice care necesită întreruperea lucrului pentru lucrări de reparații și întreținere. Pentru șantierele de construcții, toate acestea constituie o provocare importantă, dar care este în prezent aproape de rezolvare, în beneficiul dezvoltatorilor, muncitorilor, locuitorilor și mediului.

Startup-ul din Hong Kong Ampd Energy s-a ocupat de această problemă. Soluția de stocare a energiei dezvoltată de companie, cunoscută sub numele de „The Entertainer”, folosește tehnologia bateriilor inteligente pentru a se elimina complet utilizarea motorinei. Entertainer trebuie conectat la rețea pentru încărcare continuă, 24 de ore pe zi. Astfel, poate înlocui un generator diesel, asigurând necesarul de energie al echipamentelor care se găsesc de obicei pe un șantier. Entertainer poate fi folosit pentru a alimenta o gamă largă de utilaje, cum ar fi macarale, pompe sau aparate de sudură cu arc electric.

Dispozitivul este conectat la internet – permițând monitorizarea, gestionarea și depanarea de la distanță – și oferă câteva beneficii cheie. De exemplu, amprenta sa de carbon este cu 85% mai mică decât cea a unui generator diesel (restul de 15% fiind reprezentat de emisiile asociate cu furnizarea de energie electrică). Și deosebit de important pentru comunitatea locală, Entertainer este de 32 de ori mai silențios decât un generator diesel. Este benefic și pentru companiile de construcții, întrucât se defectează mai rar și prezintă un risc de incendiu mai redus.

Brandon Ng, co-fondatorul Ampd Energy, a subliniat că The Entertainer nu este doar o alternativă „curată”, ci este un produs superior. „Am dorit să dezvoltăm cel mai bun sistem energetic posibil pentru sectorul construcțiilor și care să fie verde”.

La nivel global, sectorul construcțiilor este responsabil de 38% din totalul emisiilor globale de carbon, ceea ce reprezintă 14Gt (Gigatone) de gaze cu efect de seră. Prin urmare, acestui sector i se acordă atenție sporită în numeroase țări, din cauza importanței sale în atingerea obiectivelor de emisii zero net. Hong Kong, de exemplu, este una dintre țările care s-au angajat să atingă neutralitatea climatică până în 2050. De asemenea, poluarea fonică (zgomotul) este o problemă importantă, deși mai localizată, afectând muncitorii și rezidenții. Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, aproximativ 14% dintre lucrătorii din construcții suferă de probleme de auz. Prin urmare, o soluție care să ajute la rezolvarea ambelor probleme este extrem de necesară.

Sursa: https://www.ampd.energy/

Din aceeași categorie