The Line – revoluție urbană în viziune saudită, oraș ecologic liniar de 170 km lungime, fără străzi și fără mașini

Arabia Saudită, una dintre cele mai poluatoare țări din lume, a anunţat, luni 10 ianuarie, prin vocea prinţului moştenitor Mohammad bin Salman, lansarea proiectului unui oraş ecologic, „fără maşini, fără străzi, fără emisii de CO2”. The Line este un proiect urban revoluționar, un oraş de 170 de kilometri lungime care va putea găzdui un milion de locuitori şi care va integra zone naturale, construit într-o regiune turistică futuristă în curs de dezvoltare, situată în nord-vestul regatului și denumită NEOM.

Construcţia The Line va începe în primul trimestru al anului 2021 şi va fi finanţată de Fondul de Investiţii Publice al Arabiei Saudite, liderul economic al țărilor arabe. Proiectul va permite crearea a 380.000 de locuri de muncă şi va contribui la PIB cu 180 de miliarde de riali (peste 39 de miliarde de euro) până în 2030, menționează comunicatul transmis de NEOM.

Proiectul prevede utilizarea de tehnologii de inteligenţă artificială şi „alimentare cu energie 100% regenerabilă”. Detaliile proiectului The Line vor fi comunicate ulterior.

Din aceeași categorie

Leave a Comment