Twig – aplicație fintech care promovează economia circulară

Twig permite utilizatorilor să-și schimbe lucrurile utilizate în bani și oferă clienților un serviciu de compensare a emisiilor de carbon

Compania fintech din Marea Britanie Twig a lansat o aplicație bancară gratuită care permite utilizatorilor să-și schimbe instantaneu lucrurile de care nu mai au nevoie în numerar. Procedând astfel, compania își propune să contribuie la economia circulară și să se asigure că articolele nu ajung la groapa de gunoi.

Procesul este destul de simplu. Tot ce trebuie să facă clienții este să instaleze aplicația și să își încarce bunurile nedorite. Algoritmul AI al lui Twig calculează cât valorează lucrurile. Imediat ce utilizatorii acceptă oferta, ei pot încasa contravaloarea articolelor. Procesul își propune să reducă incertitudinea, așteptarea și iritarea care sunt în mod normal asociate cu vânzarea articolelor nedorite.

Oferim consumatorilor o nouă modalitate de a-și monetiza articolele care nu le mai trebuie. Misiunea noastră este de a oferi consumatorilor posibilitatea să-și recupereze o parte din prețul de achiziție și să acționeze în mod sustenabil, prin intermediul unei aplicații bancare mobile ușor de utilizat, care oferă beneficii uriașe, de la încasarea instantanee la servicii bancare tradiționale și un card de debit VISA pe care îl pot folosi cu încredere, știind că au un impact pozitiv asupra mediului și generează libertate financiară pentru ei înșiși”, a declarat Geri Cupi, fondatorul și CEO-ul Twig.

Aplicația Twig se poate descărca atât din App Store, cât și din Google Play, dar este în prezent disponibilă numai pentru Marea Britanie.

Ca parte a obiectivului companiei de a promova economia circulară, Twig oferă, de asemenea, un abonament de compensare a emisiilor de carbon, ca un serviciu suplimentar prin intermediul căruia clienții să poată compensa amprenta de carbon a întregului stil de viață. Twig este printre primele companii bancare din Marea Britanie care oferă un astfel de serviciu. Aceasta se adaugă beneficiilor serviciilor bancare obișnuite (card de debit, transferuri bancare interne și internaționale).

Conform TechRound, Twig se numără printre primele 50 de companii Fintech din 2021, iar Sifted a numit-o „Fintech-ul european de urmărit„.

Recunoscută pentru angajamentul său față de mediu și sustenabilitate, compania speră să se alăture în curând comunității B-Corp.

Potrivit Twig, în ultimii 15 ani s-au aruncat bunuri în valoare de aproximativ 5,82 trilioane de euro în întreaga lume, 59% din acestea fiind bunuri de larg consum. The Times a estimat că, în Marea Britanie, în fiecare an, fiecare gospodărie aruncă haine cu o valoare de cumpărare de circa 587,05 euro, rezultând un total de 14,68 miliarde euro. Twig oferă potențialul de a îmbina aspirațiile financiare personale cu obiectivele colective de mediu.

Sursa: https://twigcard.com/

Din aceeași categorie