Un startup din Marea Britanie identifică soluții adecvate de piroliză și digestie anaerobă pentru companii și organizații de toate dimensiunile

Piroliza și digestia anaerobă sunt tehnologii care sunt cunoscute de mulți ani. Prima transformă deșeurile uscate, cum ar fi plasticul nereciclabil, într-un lichid sau gaz, în timp ce a doua folosește bacterii pentru a descompune materiile biodegradabile. Ambele procese pot fi folosite pentru a transforma deșeurile într-o sursă de energie regenerabilă, prevenind eliminarea la depozite de gunoi sau deversarea în mări și oceane și asigurând în același timp venituri suplimentare. Dar tehnologia utilizată nu este singurul factor atunci când vine vorba de producția de energie din deșeuri. Soluțiile alese trebuie să se potrivească nevoilor fiecărui beneficiar, iar diferitele părți interesate ar trebui să se unească pentru a crea parteneriatele potrivite.

O companie britanică se poziționează ca un intermediar pentru proiectele de energie din deșeuri, reunind parteneri relevanți, cum ar fi companii producătoare de deșeuri, antreprenori, consumatori de energie și investitori. Compania utilizează tehnologii existente, dar se diferențiază prin capacitatea sa de a selecta soluția tehnologică cea mai potrivită nevoilor clientului. Având o experiență vastă în industrie, fondatorii companiei încearcă să profite de conexiunile cu furnizorii de tehnologii inovatoare din întreaga lume. Alegerea finală a tehnologiei este determinată de analiza fluxurilor de deșeuri și de alte considerente specifice clienților. Acest lucru evită situația în care unui client i se propune o aplicație tehnologică fie inutilă, fie inadecvată în cazul său.

Pentru majoritatea proiectelor, clientul va putea folosi energia generată pentru uz propriu sau o va vinde în rețea. Dar compania caută și modalități inovatoare de a combina tehnologiile, pentru a oferi o soluție personalizată. De exemplu, în cazul unei ferme, digestia anaerobă poate fi folosită pentru a genera energie, materialul rămas fiind supus unei alte tehnologii pentru a crea îngrășământ organic îmbunătățit.

Clienții vor putea alege dintr-o gamă de servicii suplimentare, de la asigurarea finanțării și autorizare, până la construcția și operarea instalației.

Unitate de digestie anaerobă a deșeurilor agricole | Foto: PfP

Energia verde din deșeuri este soluția regenerabilă perfectă, oferită, din păcate, de multe organizații în mod imperfect”, a declarat unul dintre partenerii fondatori ai companiei. „Având în vedere prețul ridicat al energiei electrice și gazului în prezent, vom produce aceste utilități la un preț semnificativ mai mic”.

Compania se află în prezent în fazele incipiente ale dezvoltării sale, dar a schițat un plan pe cinci ani pentru a-și dezvolta platforma și a forma parteneriate cu organizații atât din Europa, cât și din restul lumii.

În ultimii ani, unitățile la scară mică, dintre care unele pot fi găzduite în containere maritime de 40 de picioare, asigură producția de energie din deșeuri pentru o gamă mult mai mare de organizații. În plus, odată instalate, multe unități pot fi operate de personalul local existent, nespecializat, făcând din generarea energiei din deșeuri o oportunitate chiar și pentru organizațiile mici. Odată cu creșterea prețurilor la energie la nivel global, producția de energie electrică din deșeuri va deveni din ce în ce mai atractivă pentru multe organizații din întreaga lume. Acest tip de servicii poate fi deosebit de util în cazul țărilor în curs de dezvoltare, unde securitatea aprovizionării cu energie electrică este o problemă.

Din aceeași categorie