Un startup folosește „open banking” pentru a crea un program de „loialitate față de planetă”

Startup-ul fintech suedez Gokind și-a propus să îmbunătățească gradul de conștientizare a consumatorilor cu privire la sustenabilitatea mărcilor. Compania își propune să încurajeze deciziile etice și conștiente de mediu, ajungând la clienți prin ceea ce aceștia folosesc aproape zilnic – contul lor bancar.

Startup-ul din Stockholm a dezvoltat ceea ce pare a fi primul program de „loialitate pentru planetă” din lume. Folosind expertiza în știința comportamentului, dezvoltarea software-ului, raportarea durabilității și dreptul afacerilor, Gokind face mai ușor pentru consumatori să devină conștienți de mediu. Startup-ul încurajează consumatorii să cumpere de la companii mai etice și mai ecologice prin recompense și stimulente de loialitate – folosind open banking pentru a ajuta clienții să înțeleagă ce mărci au practici durabile.

Pentru a utiliza aplicația, clienții pur și simplu conectează Gokind la conturile lor bancare sau de credit. Cu fiecare achiziție de la un brand etic sau sustenabil, clienții vor câștiga „credite de impact”. Cu cât brandul este mai etic, cu atât primesc mai multe credite. Creditele pot fi apoi utilizate pentru achiziția de produse și servicii sau pot fi donate.

Datorită datelor financiare pe care le pot accesa prin intermediul open banking, Gokind poate oferi consumatorilor sfaturi personalizate și îi poate îndemna să facă schimbări în obiceiurile lor de consum, cum ar fi trecerea la un furnizor de energie electrică mai ecologic sau colaborarea cu companii care susțin sustenabilitatea. Următorul pas în dezvoltarea companiei este extinderea dincolo de Suedia, pentru a putea oferi informații despre sustenabilitate consumatorilor din întreaga lume.

„Open banking” este modalitatea prin care companiile de tehnologie terțe pot accesa datele bancare ale consumatorilor pentru a oferi servicii în beneficiul clienților. În Uniunea Europeană, acest sistem a fost catalizat în ultimii ani de un șir de reforme de reglementare care obligă băncile să permită clienților să-și partajeze datele cu alte companii. Aplicațiile care permit consumatorilor să-și controleze cheltuielile sunt o aplicație comună a principiilor „open banking”. Gokind a adăugat o componentă de mediu acestei idei, combinând informațiile despre tranzacțiile bancare cu informațiile despre sustenabilitate.

Corporațiile au reușit să arunce vina schimbărilor climatice asupra comunităților umane și indivizilor. Emisiile sunt cauzate de activitatea umană, poluarea este cauzată de comunități și indivizi, oamenii trebuie să se schimbe. Ceea ce fac companiile înseși este acoperit de o ceață densă, de rapoarte lungi și inteligibile. Este timpul să punem din nou accentul pe companii, permițând oamenilor să afle și să compare ce fac acestea și oferindu-le un instrument care are impact cu portofelul propriu. Procedând astfel, creăm un mediu competitiv în care sustenabilitatea este factorul decisiv.

Facem informațiile despre sustenabilitate accesibile, relevante și utilizabile pentru oricine. Gokind, ca actor independent, își propune să asigure cetățenilor cea mai bună acoperire din lume a informațiilor relevante despre sustenabilitate. Scopul este de a furniza aceste informații la momentul potrivit comunității de utilizatori, astfel încât să putem lua cu toții decizii în cunoștință de cauză și să înlăturăm toate barierele în luarea acestor decizii.

În prezent, datele financiare și obiceiurile de navigare pe internet sunt folosite pentru a vă oferi reclame personalizate, determinându-vă să consumați mai mult decât este necesar. Acest lucru este rău atât pentru planetă, cât și pentru portofelul propriu. Datele dvs. sunt proprietatea dvs. și trebuie să aveți capacitatea de a decide unde, când și cum sunt utilizate.

Într-o lume în care aproape fiecare companie pretinde că îi pasă de mediu și că asigură egalitatea de șanse, este ușor să fii hipnotizat de campaniile de marketing. La Gokind lucrăm cu date obiective și dovezi despre ceea ce companiile au realizat efectiv. În metodologia noastră, am selectat peste douăzeci de indicatori obiectivi pe care îi numim „insigne”. Acestea sunt realizări remarcabile în materie de sustenabilitate pe care o companie le are sau nu. Exemplu de insigne: dacă o companie are un management egal între sexe (40-60%) sau dacă și-a redus emisiile totale peste un anumit prag (-10% de la an la an). Pe lângă obiectivitatea ridicată a acestor insigne, ele vin cu un alt beneficiu major: comparabilitatea. Sistemul de insigne permite tuturor compararea companiilor din fiecare sector industrial, facilitând adoptarea unor decizii responsabile.

Sursa: https://gokind.co/

Din aceeași categorie