WiTricity – încărcare wireless pentru autobuzele electrice autonome

Transportul rutier este responsabil de 16% din emisiile globale de gaze cu efect de seră, ceea ce face ca implementarea vehiculelor electrice (EV) să fie vitală pentru decarbonizarea acestui sector. Startup-ul american WiTricity, cu sediul în Massachusetts, lider în încărcarea fără fir pentru vehicule electrice, intenționează să facă acest lucru eliminând neplăcerea încărcării prin plug-in. Startup-ul a încheiat recent un parteneriat cu Yutong Bus, producătorul de autobuze de top din China, oferind încărcare wireless pentru autobuzele sale autonome.

Eliminând necesitatea cablurilor de conectare, încărcătoarele WiTricity Halo simplifică experiența de încărcare a vehiculelor electrice. Iar în aplicațiile de tranzit această tehnologie este deosebit de importantă, deoarece manipularea cablurilor grele și incomode poate constitui un risc de accidentare pentru operatori.

Referindu-se la impactul potențial al acestei inovații, Alex Gruzen, CEO-ul WiTricity, a declarat: „Suntem foarte încântați de această primă demonstrație reală a autonomiei de încărcare wireless la scară largă, cu Yutong Bus. Pe măsură ce autonomia progresează, logistica încărcării și întreținerii va deveni și mai critică. Încărcarea wireless WiTricity EV poate permite ca următoarea generație de vehicule de transport și logistică să fie electrificată”.

Încărcarea fără fir a autobuzelor Yutong va fi lansată la scară comercială în Zhengzhou, China, cu microbuzul autonom Xiayo 2.0, care are o capacitate de 10 persoane și o autonomie de 150 de kilometri.

În medie, un vehicul electric poate economisi 1,5 tone de CO2 în puțin peste un an, echivalent cu patru zboruri dus-întors între Londra și Barcelona. Tranziția la vehiculele electrice este în prezent cea mai bună modalitate de a asigura decarbonizarea sectorului transporturilor, ceea ce face ca adoptarea acesteia să fie vitală. Cu toate acestea, progresele în infrastructură, simplitate și costuri sunt esențiale pentru tranziție. De fapt, potrivit WiTricity, clienții vor fi mult mai dispuși să achiziționeze un vehicul electric dacă ar fi disponibilă încărcarea fără fir, ceea ce face ca această inovație să fie esențială pentru creșterea utilizării vehiculelor electrice.

Sursa: https://witricity.com/

Din aceeași categorie