Un perete din turbine eoliene poate asigura necesarul de energie al unei locuințe

Designerul Joe Doucet a creat un perete format din turbine eoliane care poate alimenta o locuință cu energie electrică. Conceptul folosește generatoare de turbine eoliene standard amplasate într-un cadru de 2,4 metri pe 7,6 metri. Dimensiunile și culoarea instalației, precum și forma lamelor pot fi personalizate. Instalate vertical, turbinele ocupă spațiu minim și sunt menite să fie cât mai discrete și cât mai simplu de utilizat.

Având în vedere opțiunile nesfârșite de personalizare, utilizatorii pot stabili dimensiunile și forma peretelui, adaptată spațiului disponibil, fie acasă sau la sediul unei firme. Folosind un cadru de aluminiu ca suport personalizat, structura turbinei este relativ ușoară și ușor de montat pe poziție. Sistemul este scalabil, după necesități, dimensiunea standard fiind capabilă să producă peste 10.000 de kilowați oră pe an, un volum de energie care este suficient pentru a alimenta o locuință tipică.

Turbinele antrenează un mic generator, iar energia electrică generată poate fi utilizată direct, stocată într-o baterie sau distribuită în rețeaua locală. În funcție de utilizare, peretele-turbină generează atât energie electrică, cât și venituri.

În plus, o caracteristică cheie a designului este posibilitatea de a alege dintr-o varietate de forme de pale de turbină, fiecare opțiune oferind peretelui un aspect și o senzație distincte. Doucet este în prezent în discuții cu potențiali producători, pentru a începe producția pe scară largă.

Sursa: joedoucet.com

Din aceeași categorie