Lansată de o cooperativă agricolă din SUA, o nouă aplicație conectează fermierii cu cumpărătorii

Gestionate de Cooper Generations Farm, site-ul și aplicația GrownBy sunt create de fermieri, pentru fermieri, simplificând vânzările și marketingul. Concepută explicit pentru a elimina nevoia de capital de risc și pentru a dezvolta o afacere durabilă și profitabilă în domeniul agricol, platforma îi ajută pe cultivatori să-și vândă produsele în mai multe moduri diferite. Fermierii își pot vinde produsele prin intermediul piețelor agricole locale, pot vinde către întreprinderi de prelucrare a produselor agricole sau orice alte variante, în funcție de ceea ce produc.

Oricare fermier are opțiunea de a cumpăra o cotă de participare în cooperativă. Acțiunile oferă calitatea de membru în cooperativă și posibilitatea de a câștiga mai mult prin partajarea profitului și contribuția la gestionarea afacerii.

Pentru consumatori, platforma oferă o listă ușor de căutat a fermierilor locali și le permite utilizatorilor să invite fermierii pe care îi cunosc să se alăture inițiativei. Listarea pe platformă elimină, de asemenea, o parte din povara marketingului, lăsându-le fermierilor mai mult timp pentru a se ocupa de producția proprie. Metoda actuală de cumpărare și vânzare este de livrare către piețele locale, dar cooperativa intenționează să asigure și posibilitatea de livrare la domiciliu precum și alte variante de livrare a produselor sale.

Sursa: https://www.springwise.com/innovation/food-drink/grownby-app-local-farms

Din aceeași categorie