Pentru a stimula utilizarea energiei regenerabile, Marea Britanie se concentrează asupra dezvoltării bateriilor

Pentru eficientizarea utilizării energiei regenerabile, bateriile sunt cruciale prin posibilitatea de stocare a energiei electrice produsă de fermele eoliene și solare. Pe măsură ce, în acest deceniu, Marea Britanie intenționează să sporească de patru ori capacitatea parcului eolian offshore, portofoliul în creștere de proiecte de dezvoltare a bateriilor va contribui la menținerea luminilor țării aprinse, fără a arde combustibili fosili, chiar și atunci când soarele nu strălucește sau vântul nu bate. Proiectele în lucru ale dezvoltatorilor britanici de baterii vor crește capacitatea de stocare a energiei de peste 14 ori față de cea actuală.

Potrivit grupului industrial RenewableUK, „proiectele de baterii pentru stocarea energiei, fie în funcțiune, fie în diferite etape de dezvoltare, totalizează 16,1 gigawați. Aceasta reprezintă o creștere semnificativă față de un total de 10,5 gigawați la sfârșitul anului 2019. O mare parte din această valoare totală este reprezentată de proiectele aflate în etapa de dezvoltare. În prezent, capacitatea bateriilor aflate în operare este de doar 1,1 gigawați ” .

Schema capacităților de stocare a energiei din Marea Britanie

Pe măsură ce capacitățile de producere a energiei eoliene din largul coastei sporesc, dezvoltatorii din Marea Britanie sunt pregătiți să extindă rapid capacitatea de stocare a energiei, iar investitorii se întrec să finanțeze dezvoltarea tehnologică în domeniu. Anul trecut, Fondul de stocare a energiei Gresham House, cotat la Bursa din Londra, care se concentrează asupra sectorului stocării energiei, a strâns peste 120 de milioane de lire sterline (164 milioane de dolari) pentru a ajuta compania să își dezvolte portofoliul de baterii din Marea Britanie. De asemenea, RenewableUK a menționat că o modificare recentă a reglementărilor este în favoarea dezvoltatorilor, facilitând obținerea mai rapidă a aprobării pentru proiecte pe scară largă.

Surse: RenewableUK, bloomberg.com

Din aceeași categorie

Leave a Comment