Acțiuni

17.09.2021
Newsletter Convenția Primarilor privind Clima și Energia
Viziune 2050: peste 40 de municipalități angajate într-o Europă mai echitabilă și neutră din punct de vedere climatic

În aprilie 2021, Convenția primarilor – Europa a intrat într-o nouă etapă, lansând oficial ambiția reînnoită pentru o Europă mai echitabilă și neutră din punct de vedere climatic.
În cadrul acestei viziuni comune, semnatarii se angajează:


să atingă neutralitatea climatică până în 2050,
– să crească obiectivele de reducere a emisiilor,
– să implementeze măsuri de adaptare la schimbările climatice,
– să amelioreze sărăcia energetică printr-o tranziție justă.

De asemenea, se angajează să implice cetățenii, întreprinderile și părțile interesate locale în tranziție, contribuind astfel la realizarea Pactului european privind clima.
Până în prezent, peste 40 de municipalități s-au angajat în această viziune ambițioasă pentru 2050, pentru a asigura un viitor mai bun pentru cetățenii lor.

Din România, prima municipalitate care s-a angajat în realizarea acestor obiective, în mod special al obiectivului de atingere a neutralității climatice până în 2050, este Orașul Mioveni, județul Argeș.
Recunoașterea oficială a angajamentului Orașului Mioveni deschide calea atragerii de fonduri europene suplimentare, direct de la Bruxelles, prin intermediul Convenției Primarilor, destinate dezvoltării durabile a orașului Mioveni, reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră și creșterii gradului de satisfacție a cetățenilor, cu sprijinul consultantului (Suporter) Alianța Pentru Natură.

26.08.2021
Mioveni, Argeș
În data de 26.08 2021, Consiliul Local al Orașului Mioveni a hotărât aderarea la Convenția Primarilor privind Clima și Energia în calitate de membru semnatar. Suporter (consilier): Alianța pentru Natură.

29.05.2021
ECOSTART
O zi la Brașov, alături de cooperativa SolBun…

18.04.2021
Alianța Pentru Natură Galați – acțiune de weekend. Împreună cu alți voluntari, la o acțiune de ecologizare periurbană

Din aceeași categorie

Leave a Comment